Celine Silfen vinder DM for ungryttere (video)

25-08-2019 19:37

Camilla Tiefensee Schrøder

Ved hendes sidste DM som ungrytter spillede det hele for Celine Rørbæk Silfen. Efter en sikker sejr i søndagens kür kan hun nu kalde sig danmarksmester for ungryttere, mens sølvet gik til Laura J. Rasmussen, og Sophia Ludvigsen vandt bronze

Nyheden fortsætter efter annoncen

Celine Rørbæk Silfen kan efter sin flotte kür til 76.425% nu kalde sig danmarksmester i dressur for ungryttere. Hun blev i dag kåret som vinder af Agria DRF-mesterskabet i dressur for ungryttere i Ringsted med hingsten Romio Højriis e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Betty Rasmussen), som har været hendes makker gennem alle ungrytterårene. Hun lagde sig i spidsen af mesterskabet efter lørdagens anden runde, og i dag fik hun slået sejren fast med et samlet resultat på 220.95 point.

Copyright Ridehesten.com
EM-bronzevinderen Cathrine Dufour (til venstre) havde god grund til at være stolt af sine elever i dag. Celine Rørbæk (på hesten) vandt guld, og Sara van Deurs (i midten) blev nummer tre i küren i dag med 73.400%. Foto: Ridehesten.com

Vandt over nerverne
Det er Celine Rørbæk Silfens sidste år som ungrytter, og det kunne jo ikke slutte bedre, end det gjorde i dag. Som hun fortæller i videoklippet nedenfor lykkedes det at få styr på nerverne, som ellers nogle gange har været en udfordring. De tidligere år har Celine kæmpet med at ramme sit bedste niveau på dagen, men sådan var det ikke i dag, fortæller hendes træner, Cathrine Dufour, som kom direkte fra EM i Rotterdam for at overvære sine dressurelever ride i Ringsted.

– Vi har været lidt uheldige ved DM, og der er sket lidt ting og sager de tidligere år, men i år lykkedes det, og vi fik brudt "forbandelsen" – det er vildt fedt!

Nyheden fortsætter efter annoncen

Selv fortæller Celine, at det hjalp at tænke på, at denne gang skulle hun huske at nyde det, fordi det var hendes sidste ungrytter-DM:

Se resultatlisten

Et tæt opgør
Stillingen lå ganske tæt i ungrytternes DM, så alt kunne ske, da der blev taget hul på søndagens kür-finale. Men i sidste ende lykkedes det Laura J. Rasmussen at holde fast i sølvpladsen med Åtoftens Dornier e. De Noir/Rambo (opdr. Willy Hansen). Hun sluttede af med en flot kür til 74.025% og sluttede dermed på sammenlagt 217.946 point.
Bronzemedaljen gik til Sophia Ludvigsen og Safari Klintgaard e. Sunny-Boy/Blue Hors Don Schufro (opdr. Ulla Klokker Andersen og Rikke Munk), som fik bedømt sin kür til 73.200% og dermed lige akkurat fik skubbet Sandra Aagard Hyrm ned på fjerdepladsen. Det var dog de helt små marginaler, der gjorde udslaget, så der var masser af spænding i finalen, som blev overværet af et veloplagt publikum i det solbeskinnede Ringsted.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen