Changement – sådan!

08-05-2015 06:59

Springet fra LA til MB er ofte en udfordring, og den udfordring hedder for mange ’changement’ – her giver Nathalie zu Sayn-Wittgenstein et par gode råd til øvelsen

Copyright Ridehesten.com

”Jeg lærer mine heste at changere på et tidligt tidspunkt i uddannelsen. Hvis jeg mærker, at en 4½-5-års hest har en god balance i galoparbejdet, og tager min ryttervægt ret godt, så prøver jeg at lære den at changere”

”Jeg lægger ikke vægt på, at mine heste skal kunne gå kontragalop, førend de lærer at changere. For det kan være svært at lære hestene at changere efter de har lært at gå kontragalop, og har fundet en god balance i kontragaloppen.”

Sådan fortæller Nathalie zu Sayn-Wittgenstein blandt andet i majnummeret af magasinet Ridehesten, hvor hun fortæller meget mere om både indlæring af changement og hvordan man giver hjælpen til changement.

Du kan læse hele artiklen ’Galop og changementer’ i majnummeret af magasinet Ridehesten, og du kan læse meget mere om Nathalie zu Sayn-Wittgensteins ridning og træning i bogen ’Digby – fra hest til verdensstjerne’.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens majnummer.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev