Charlotte Dujardin genforenes med Gio

25-11-2021 09:51

Christine Krogh Frausing
Skribent

Charlotte Dujardin genforenes med sin OL-hest, Gio, når de til jul skal ride World Cup ved London International Horse Show, hvor danske Nanna Skodborg Merrald ligeledes tilslutter sig

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte Dujardin og den 10-årige Gio gør comeback, når de fra den 16-20 december skal ride World Cup i London. Dujardin, der på nuværende tidspunkt er 3'er på verdensranglisten, skal ride den korte Grand Prix om morgenen torsdag den 16. december, og fredag aften er der lagt op til ridning i verdensklasse, når rytterne skal ride deres Grand Prix Kür til musik, skriver Horse & Hound.

Tilbage i oktober var det Annabella Pidgley der overtog OL-hesten Gio, og i den forbindelse knyttede Charlotte Dujardin en lille kommentar til enden på deres rejse sammen.

– Det er med bittersøde følelser, at jeg kan fortælle, at vidunderlige Pumpkin nu ejes af juniorrytteren, Annabella Pidgley. Som mange af jer der ejer heste, driver stalde og konkurrerer ved, er dette bestemt ikke en sport for sarte sjæle og kommer med mange højdepunkter og mange nedture. For at fastholde en position inden for sport, især i sport på højt niveau, skal disse vanskelige beslutninger til tider træffes. Jeg er så taknemmelig for, at jeg ikke behøver at gøre dette regelmæssigt, da det altid er så svært at give slip på dyr, som vi ser som vores familie, skrev Dujardin på facebook.

Et stærkt hold ryttere 

Charlotte Fry gør Dujardin selskab, da hun også stiller til start med sin hest Dark Legend. Charlotte Fry der er 25 år, har haft et godt stævneår, da hun blandt andet var på det bronzetagende hold ved OL i Tokyo. Derudover fik Fry sølv i holdkonkurrencen ved Europamesterskaberne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte ligger på nuværende tidspunkt nr. 9 på verdensranglisten med hendes OL-hest, Everdale, imens hun med Dark Legend ligger nr. 24. 

Et tredje medlem af det sølvvindene hold ved EM slutter sig ligeledes til, når der skal rides World Cup i London, da Gareth Hughes også skal ride ved stævnet. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dansk deltagelse

Danske Blue Hors-rytter, Nanna Skodborg Merrald er ligeledes at finde på listen, og det bliver derfor spændene at se om hun kan slå hjemmebanerytterne. Nanna har haft et godt stævneår, og har blandt andet redet sig til en andenplads i den forkortede Grand Prix ved World Cup i Frankrig med imponerende 75,342%. Derefter tog hun, ved samme stævne, andenpladsen i World Cup Kür, med imponerende 83,695% med Atterupgaards Orthilia. 

Nanna var ligeledes på holdet til OL i Tokyo, hvor hun medbragte avlshingsten Blue Hors Zack. Her blev de nummer 11 individuelt i en flot og spændene finale, imens de i holdkonkurrencen blev nr. 4.

Kilde: Horse & Hound

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen