Charlotte Dujardin har solgt Gio

25-10-2021 22:33

Charlotte Dujardin har netop offentliggjort at hun har solgt den lille imponerende vallak Gio, som i hun år både har vundet individuelt OL og EM-bronze på. Gio med kaldenavnet Pumpkin, forbliver i England hvor han fremover skal rides af stortalentet Annabella Pidgley

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio i Hagen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tilbage i 2016 spottede Charlotte Dujardin helt tilfældigt KWPN-vallakken Gio e. Apache/Tang under en clinic. Egentlig var den lille røde vallak på 162 cm slet ikke til salg, men da Charlotte forklarede, at det var til hende selv og ikke til videresalg, valgte ejeren alligevel at sælge og Gio blev i de efterfølgende år udråbt til at være Dujardins næste tophest.

Det blev han også og efter en fantastisk udendørssæson for ekvipagen, hvor det både er blevet til EM sølv for hold, OL bronze for hold, samt EM og OL bronze individuelt, skilles deres veje nu.

Copyright Ridehesten.com
Ved EM i Hagen vandt Dujardin og Gio individuelt bronze i küren. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I et Facebook-opslag her til aften, har Dujardin offentliggjort at det fremover bliver stortalentet, 17-årige Annabella Pidgley som skal i sadlen på den charmerende vallak, da familien Pidgley har investeret i Gio. 

– Det er med bittersøde følelser, at jeg kan fortælle, at vidunderlige Pumpkin nu ejes af juniorrytteren, Annabella Pidgley. Som mange af jer der ejer heste, driver stalde og konkurrerer ved, er dette bestemt ikke en sport for sarte sjæle og kommer med mange højdepunkter og mange nedture. For at fastholde en position inden for sport, især i sport på højt niveau, skal disse vanskelige beslutninger til tider træffes. Jeg er så taknemmelig for, at jeg ikke behøver at gøre dette regelmæssigt, da det altid er så svært at give slip på dyr, som vi ser som vores familie, skriver Dujardin blandt andet. 

17-årige Annabella Pidgley som tidligere har købt adskillige heste her i Danmark, opnåede i sommers at være den første brite til at ride en medalje hjem ved EM for juniorryttere. Det gjorde hun med den tidligere UVM-medaljetager Sultan des Paluds, som hun i marts måned købte hos Helgstrand Dressage. Udover det ejer hendes familie også Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline og Espe e. Escolar/Dimaggio som rides af Cathrine Dufour rider og ugentlig bliver Annabella undervist online af Dufour.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing