Chopin vh Moleneind til Bøgegården

17-03-2024 19:35

Thomas Velins BWP-hingst Chopin van het Moleneind er pensioneret fra sporten efter en stor karriere, men har stadig sine forpligtelser, for i år skal han betjene hopper på Bøgegården

Copyright Ridehesten.com
Thomas Velin og Chopin vh Moleneind ved EM 2017 i Göteborg. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Thomas Velins 22-årige BWP-hingst Chopin van het Moleneind e. Quick Star/ Darco/ Codexco har sprunget 160 cm og har på dette niveau flere internationale placering med Thomas Velin. Som 15-årig var Chopin van het Moleneind en del af det danske hold ved  EM 2017 i Göteborg og på det vindende Nation Cup-hold i Uggerhalne samme år.

Han er trukket på en perlerække af præstationshingste med franske Quick Star som og den ikoniske, belgiske stjernehingst Darco som morfar. Mormoren efter Codexco, hoppen Nura, har selv gået 160 cm.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hoppestammen har givet adskillige internationale topheste. Chopins egen mor er et godt eksempel, da hun har givet tre afkom i international 160 cm, og det er Chicago van het Moleneind , Chopin van het Moleneind og Emir van het Moleneind

Chopin fik nogle få følårgange i Belgien, inden han blev helliget sporten. Blandt dem er der flere S-heste som bl.a. hingste Hermes og en stribe af 160 cm-heste som Jaguar, Je Suis van de Bien, Jetset og Jus d'Orange van't Bisthof.

Stald Bøgegården udbyder i år Chopin van het Moleneind til avlstjeneste.

Copyright Ridehesten.com
Thomas Velin og Chopin vh Moleneind ved Odense Horse Festival i 2016. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner