Christmas Show er også for de små

23-11-2023 18:01

Julemusikken spiller og nissehuerne på rytternes ridehjelme flagrer i disse dage, hvor ponyrytterne rider Christmas Show Warm Up. Blandt de startende er søskendeparret Catarina og Claudia Lykke Nielsen på blot seks og otte år

En del ponyspringryttere har et stort mål om at deltage ved Christmas Show Warm Up for pony, hvor der i disse dage er mere end 450 starter gennem start - og mål hver dag. En af de ryttere er 8-årige Claudia Lykke Nielsen, som de sidste tre år har drømt om at ride ved stævnet på Vilhelmsborg. I år har hun fået lov til at tage afsted og så har hun også taget sin lillesøster, Catarina Lykke Nielsen, på seks år med.

Efternavnet lyder måske bekendt, da deres mor, Malene Lykke Nielsen, selv er aktiv springrytter og tidligere har sprunget på højt niveau. 

Vi synes at det er et godt stævne. Vi var her at kigge sidste år og så har jeg jo selv redet her i mange år, fortæller Malene og fortsætter: – Pigerne har glædet sig rigtig meget. Claudia har set video af Christmas Show i tre år da Josefine Sandgaard red ham, så det har været en drøm for hende at nå hertil

Catarina Lykke Nielsen er blot seks år gammel, men sammen med 24-årige Zoffi har hun været til start i Messingtur, hvor det er blevet til flere nulrunder for ekvipagen, som har redet stævner sammen siden slutningen af 2022. Zoffi har blandt andet været læremester for Selma Hundborg Dresler og nu er det altså Catarina som får muligheden for at lære af den garvede pony.

Storesøster Claudia Lykke Nielsen er otte år gammel og siden 2021 har hun redet stævner på 22-årige Bølle, som tidligere har været læremester for Josefine Sandgaard Mørup. Claudia og Bølle har ligeledes været til start i Messingtur, hvor det udelukkende er blevet til fejlferie runder og placeringer som nummer fem og ti ud af over 70 startende.

Hør Malene fortælle mere om oplevelsen i videoen herunder

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen