Daniel og Veneziano vinder Louisdor-Preis

16-12-2018 11:27

Camilla Tiefensee Schrøder

Med et flot ridt bedømt til 75.140% sikrede Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Veneziano sig i dag sejren i den prestigefyldte Louisdor-Preis finale ved det internationale dressurstævne i Frankfurt

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Veneziano ses her på hjemmebane på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

En glad Daniel Bachmann Andersen kunne i dag løfte knytnæven i vejret med et stort smil efter en fejlfri tur i Louisdor-Preis finalen på  Blue Hors Veneziano e. Vivaldi/Donnerhall (opdr. Blue Hors).
De lagde ud med en tredjeplads i fredagens indledende runde, hvor de trods fejl i etterchangementerne scorede 73.860 %. I dag lykkedes det hele, og det gav sig udslag i den flotte score på 75.140%, som sikrede dem bronzestatuetten og den fornemme titel som vinder af Louisdor-Preis 2018.

Se resultatlisten

Benjamin Werndl på Famoso OLD blev nummer to med 74.600%, mens Kristina Bröring-Sprehe og Destiny OLD blev nummer tre med 73.120%.

Grand Prix-hest til verdenstoppen
- Veneziano er præcis den type hest, vi kan lide at se her i Louisdor-Preis finalen, sagde den internationale dressurdommer, Dr. Dietrich Plewa, som sammen med journalisten Kim Kreling fra Clipmyhorse.tv interviewede Daniel Bachmann Andersen direkte efter ridtet.
- Han mangler kun en anelse styrke i passage og piaffe, men jeg er helt sikker på, at det her bliver en top-Grand Prixhest, og egentlig har han slet ikke nogen svagheder. Vi glæder os til at se ham i verdenstoppen fremover, lød de rosende ord fra tyskerne.

Daniel Bachmann Andersen fortalte, at Veneziano for ham er noget helt særligt, fordi han har redet ham fra hesten var 4 års og selv har uddannet ham sammen med træneren Lars Petersen.
- Jeg kender ham rigtig godt. Han kæmper virkelig for mig, og selvom han kun er 8 år, har han allerede en masse kraft, sagde Daniel Bachmann Andersen på flydende tysk foran de fyldte tilskuerrækker i Frankfurt.

Blue Hors-berideren var den eneste danske rytter i det tyske felt. Det er første gang, han deltager i Louisdor-Preis finalen - og stod det til dommeren var det forhåbentlig heller ikke den sidste.
- Du er allerede inviteret til næste år, smilede Dr. Dietrich Plewa.

Læs også: "Jeg er jo ikke i tvivl om, hvor god han er"

Læs mere om Daniel Bachmann Andersen og Veneziano i dette interview, som Ridehesten.com bragte i forbindelse med ekvipagens deltagelse ved Horses and Dreams i Hagen tidligere på året.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen