Don Schufros nevøer internationalt placeret

27-04-2017 13:21

Hingstene Blue Hors Zatchmo og Blue Hors Veneziano har i dag med deres danske ryttere opnået placeringer i international lilletur ved Horses and Dreams-stævnet i Hagen

Copyright Ridehesten.com
Allan Grøn og Blue Hors Zatchmo fotograferet på Broholm i 2016.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange af de gode danske dressurryttere er i denne uge draget til det internationale stævne Horses and Dreams i tyske Hagen, hvor de har den nye landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ved deres side. To danske ryttere har været i ilden i dag i CDI1* FEI Prix St. Georges med to avlshingste fra Blue Hors.

Rytterne er de to berider Allan Uglsø Grøn og Daniel Bachmann Andersen, der har præsenteret to af Don Schufros nevøer i dagens etstjernede lilleturklasse, nemlig 8-årige Blue Hors Zatchmo e. Blue Hors Zack/ Donnerhall (opdr. Inge Bastian), der er trukket på Don Schufros helsøster Fiesta's Girl, og 7-årige Blue Hors Veneziano e. Vivaldi/ Donnerhall (opdr. Blue Hors ApS), der er efter Don Schufros danskejede helsøster Fabina, som tidligere har været Årets Hoppe i Oldenburger Verband. Både Fiesta's Girl og Fabina er mødre til flere kårede hingste.

Allan Grøn var i dag første dansker på banen, og Zatchmo var absolut oplagt til opgaven. Der manglede ikke energi og overskud hos hingsten, og med Allans erfarning, indføling og velovervejede ridning var det ingen problem, og ekvipagen fik præsteret et rigtig flot program med stor præcision og mange højdepunkter, der lover godt for fremtiden. Resultatet på 70,368% sendte ekvipagen næsten til tops og rakte til en fjerdeplads, da alle 28 ryttere havde været på banen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også Daniel Bachmann og Veneziano beviste, at de havde deres absolutte berettigelse i det internationale selskab. Blandt klassens otte placerede ekvipager var Veneziano med sine blot 7 år klart den yngste og dermed også mest uerfarne heste, og det kom af og til udtryk i lidt usikkerhed og småfejl, men igen flot guidet igennem af en erfaren rytter: Et virkelig flot ridt og en lovende præstation af så ung en hingst. Ekvipagen landede på 70,000% og besatte syvendepladsen.

Også DV-hesten Høgholm's Facel-Vega e. Akinos/ Triumph (opdr. Poul Graugaard) var ude og prøve kræfter i denne klasse med sin unge tyske rytter Franziska Schwiebert.

Se klassens resultat HER. Se billeder af de to danske ekvipager på Blue Hors' blog HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen