Daniel: Vayron skal have selvtillid

04-05-2024 23:18

CDIO Compiègne: Daniel Bachmann Andersen og Vayron blev i dagens Nations Cup bedste danske ekvipage – en præstation som Daniel er stolt af. – Min opgave er at blive ved med at give ham selvtillid og forklare ham undervejs, at han godt kan, fortalte Daniel efterfølgende

Da Daniel Bachmann Anderens VM-hest, Marshall-Bell, blev solgt i 2022, lå det ikke lige i kortene, at Daniel ville være klar til at repræsentere Danmark allerede ved EM i 2023. Med flid og tålmodighed lykkedes det Daniel at være en del af det hold, som vandt holdbronze sidste år med Vayron e. Vitalis/Gloster. I år er han også en del af bruttotruppen frem mod OL.

Den store brune hingst, Vayron, havde endnu ikke gået Grand Prix, da Daniel overtog tøjlerne for to år siden, men siden da er det kun gået én vej - og det er fremad. Ved dette års Hingstekåring i Herning blev ekvipagen nummer to og tre i henholdsvis Grand Prix og Grand Prix Special. Selvom det kun er knapt to måneder siden, er det tydeligt, at der er sket en udvikling.

I dag var de Danmarks bedste ekvipage i Nations Cup'en, da de individuelt blev placeret som nummer to med over 76%, noget som Daniel var meget stolt over.

Generelt er jeg bare super glad. Vi har brugt en masse energi på at styrke Vayron og give ham endnu mere selvtillid inde på banen, så han bliver ved med at vise alle hans styrker når han kommer derind og det syntes jeg lykkedes rigtig godt i dag, fortæller Daniel.

Min opgave er at blive ved med at give ham selvtillid og forklare ham undervejs at han godt kan og at jeg stoler på ham og at han stoler på mig.

Stævnets start - og resultatlister.

Hør Daniel fortælle mere i videoen herunder - både om stævnet, men også om hvordan man forbereder en sæson i et OL-år.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner