Danmark 2'er i Nations Cup

26-05-2023 20:23

Annika Knudsen Lorentsen

Afgørelsen i EEF Series Nations Cup hos Helgstrand Event var særdeles spændende, og mens det var USA der tog sejren, sikrede et stærkt dansk team sig andenpladsen og en god start på Nations Cup-sæsonen

Copyright Ridehesten.com
Det amerikanske team. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Longines EEF Nations Cup hos Helgstrand Event er netop afgjort, og det blev en ganske overbevisende sejr til et ung amerikansk hold, som endte med et fejlfrit resultat som den eneste nation. 

Det amerikanske hold bestod af Alise Oksen, Jacob Pope, Nikko Ritter og Alessandra Volpi, og sammen med deres Chef d'Equipe har de haft en god oplevelse ved stævnet i Uggerhalne. 

– Vi er meget taknemmelige og stolte af at være her, og for at Longines EEF Series har taget imod os. Fantastisk sport mod topryttere, og OL-ryttere. Vi har sat et ret ungt team, men jeg troede, at de måske kunne vinde, og det gjorde de, så vi er meget glade. Fantastisk arrangement, vi er glade for at være her og jeg tror, at vi vil komme igen, fortæller den amerikanske Chef d'Equipe Anna Kursinski. 

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold. Fv. Martin Dinesen Neergaard, Rikke Belinda Barker, Lars Bak Andersen, Andreas Schou og Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Flot dansk andenplads
De fire danske ekvipager, Andreas Schou med I Know e. Arezzo VDL/ Hors la Loi, Lars Bak Andersen med Ethene e. San Patrignano Corrado/ Cayado, Martin Dinesen Neergaard med Carpe Diem van de Geeneinde Z e. San Patrignano Cassini og Rikke Belinda Barker med Tabalou PS e. Taloubet Z/Balou du Rouet, leverede alle virkelig gode præstationer. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker med Tabalou PS. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Rikke Belinda Barker leverede to nulrunder, mens Lars Bak Andersen og Andreas Schou red en fejlfri runde og en med fire. Martin Dinesen Neergaard var lige ved og næsten i begge runder, men endte med to runder med fire fejl. Det danske hold endte med sammenlagt otte fejl, præcis som holdene fra Tyskland og Polen, og dermed blev tiden afgørende. 

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen med Ethene. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det vidste Danmarks sidste mand på banen, Andreas Schou, alt om, og derfor leverede han et superhurtigt ridt, der i sidste ende sikrede Danmark sig andenpladsen og værdifulde point i EEF Series 2023. 

– Det var virkelig godt. Vi kom her med et stærkt team, og vi håbede virkelig på sejren, desværre slog amerikanerne os, men i enden var det godt, at vi kunne levere en hurtig runde til sidst, og sikre andenpladsen. At være så tæt på at tage sejren på hjemmebane, er en fantastisk følelse, fortæller Andreas Schou, som også fortæller lidt om presset i forhold til at være sidste rytter:

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med I Know. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

– Jeg er vant til at være til sidst på holdet, og jeg har stor tiltro til min hest. Særligt i anden runde, han er en meget tændt hest, så jeg ved, at han er lidt mere afslappet i anden runde. De sagde inden jeg gik ind, at jeg skulle være to sekunder hurtigere end første runde, og det gjorde jeg og I Know sprang godt. 

Da USA ikke er en del af EEF Series, var det Danmark der sikrede sig flest point ved denne kvalifikation, og dermed har Danmark et godt udgangspunkt inden de i næste uge skal i aktion i norske Drammen, hvor der også skal rides om point i EEF Series. 

Tredjepladsen i dagens Nations Cup gik til Tyskland, hvor holdet bestod af Philip Rüping, Nicola Pohl, Teike Carstensen og David Will. 

Resultat fra klassen.

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med Carpe Diem van de Geeneinde Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald