Danmark i front af Nations Cup efter flotte ridt

29-05-2021 17:12

Annika Knudsen Lorentsen

De tre danske ekvipager har i dag redet deres Grand Prix i Nations Cuppen i franske Compiègne, og med tre gode resultater, har det danske hold lagt sig i front foran Sverige. Rytterne kan nu se frem til at forsvare deres flotte placering ved morgendagens afgørelse, og holdleder Anne-Mette Binder fortæller, at de glæder sig til at skulle i aktion igen i morgen

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera blev i dag bedste dansker. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend rider de danske dressurryttere Nations Cup-stævne i Frankrig, og de tre ryttere, der repræsenterer Danmark i holdkonkurrencen har leveret tre flotte ridt, og Danmark har dermed lagt sig i front efter dagens Grand Prix.

– Vi er rigtig stolte af rytternes præstationer. Både Charlotte og Carina leverede ridt med et godt overblik, og de red ind med en plan, som de fuldendte og lykkedes med, fortæller Anne-Mette Binder, som er holdleder for det danske dressurlandshold, og fortsætter:

– Cathrine havde Bohemian med, og det var rigtig godt at se ham i aktion igen. De lagde ekstremt godt ud, og lå til at score omkring de 80%. Desværre indløb der lidt fejl undervejs, hvilken også er helt naturligt, når det er første gang, at de er afsted i lang tid. På trods af fejlene, var det et virkelig godt program, som de leverede i dag, og det ses jo også tydeligt på deres endelige resultat, som rakte til en individuel 3. plads. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Heering og Bufranco. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sådan forløb klassen for Danmark
Første rytter, der red i dag for Danmark, var Charlotte Heering med Bufranco e. Negro/Zevenster, og hun leverede et stabilt og rigtig flot program med mange flotte momenter. For programmet opnåede ekvipagen 73,435% og det var dermed en super start for det danske hold. Individuelt endte Charlotte og Bufranco som nr. 6 i klassen.

Ca. 14.30 red Carina Cassøe Krüth på banen, som anden rytter for Danmark, og sammen med Heiline's Danciera e.Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) dansede hun sig igennem Grand Prix-programmet. Ekvipagen leverede et tårnhøjt niveau, og de blev da også belønnet med hele 77% af dommerne. Det resulterede i, at Carina og Heiline's Danciera besatte den individuelle andenplads i dagens Grand Prix, kun overgået af svenske Patrik Kittel med Well Done le la Roche CMF. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Danse var rigtig god i dag, og hun var godt tilpas, og slet ikke mærket af den pludselige omstilling i vejret, hvor det jo er blevet meget varmere end det var hjemme, da vi tog afsted. Jeg føler stadig, at vi har mere at give af, og vi glæder os bare helt vildt til at ride igen i morgen, fortæller Carina efter dagens præstation. 

Som tredjesidste rytter i klassen, var det den sidste af de danske ryttere, der skulle i aktion. Cathrine Dufour i sadlen på Bohemian e. Bordeaux 28/Samarant, og parret startede virkelig godt ud. I løbet af programmet kvitterede dommerne med mange 9-taller, men i den sidste piaffe og efterfølgende overgang til passage indløb der fejl, som betød, at scoren faldt lidt til sidst. På trods af dette endte ekvipagen med hele 76,5% og en individuel tredjeplads i dagens klasse. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

– Alle tre danske ryttere præsterede i dag så godt, at de blev blandt de ryttere, som skulle ind til den individuelle præmieoverrækkelse. Det er vi rigtig stolte af, og vi glæder os til at se dem i aktion igen i morgen, slutter Anne-Mette Binder. 

I morgen afgøres Nations Cuppen, og her skal Charlotte Heering repræsentere Danmark i Grand Prix Kür, mens Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth begge skal ride Grand Prix Special. 

Se resultatet af holdkonkurrencen her. 

Se det individuelle resultat af dagens Grand Prix her.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen