Danmarks Cup 2022 søger ny arrangør

18-11-2021 15:49

Christine Krogh Frausing
Skribent

Danmarks Cup har igennem de seneste mange år været afholdt i Nordjylland ved Kallehavegaard, men nu søger turneringen altså en ny arrangør, der vil afholde stilspringsstævnet

Copyright Ridehesten.com
Danmarks Cup søger ny rammer, og det kan blive jeres klub. Foto: Ridehesten.com/Lærke Eifler
Nyheden fortsætter efter annoncen

På Kallehavegaard ved Randers har der de sidste 10 år været afholdt Danmarks Cup, som er en slags DM i stilspringning for ponyryttere på L- og M-niveau. Idéen omkring Danmarks Cup er at finde et fælles mål for de yngre ryttere på et lavere niveau og at skabe et landsdækkende springmesterskab med fokus på stilspringning, for at fremhæve ordentlig ridning frem for blot at ride stærkt.

Mesterskabet afvikles i LB og LA for kategori 3 ponyer og i LB, LA og MB for kategori 1 og 2 ponyer. Stævnet på Kallehavegaard er hvert år et festligt arrangement med masser af børn og ponyer, men nu søger stævnet nye faciliteter, og derfor søger Dansk Ride Forbund en ny klub til at afvikle stævnet. 

Hvis jeres klub kunne have interesse i at afvikle stævnet, skal i skrive en mail til spring@rideforbund.dk. Tilmeldingsfrist er onsdag den 24. november. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kort om turneringen

Danmarks Cup afvikles over 3 konkurrencedage, hvor hver rytter må starte 2 ponyer, såfremt man ikke har deltaget i et DRF-Mesterskab. Formålet er netop, at turneringen er for ryttere der endnu ikke er på et niveau hvor de kan ride et DM/DRF-Mesterskab. 

Der rides to indledende kvalifikationsrunder i metode B0, hvorefter finalen afvikles i metode S2. Det er de 20 bedste ekvipager der går videre til finalen, dog må hver rytter ikke stille til start med mere end 1 pony i selve finalerunden. DRF giver rosetter til de placerede, samt æresdækken, æresbånd og plakette til vinderen af Danmarks Cup. Som rytter er det en oplagt chance for at få gode råd med hjem fra en stilspringsdommer, så dansk ponyspringsport kan fremmes. 

Læs mere om Danmarks Cuppen under punkt 98 i springreglementet

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen