Danmarks ridende kronprinsesse fylder 50

05-02-2022 12:48

I dag vajer det danske flag for H.K.H. Kronprinsesse Mary, der i dag fylder 50 år. Hun er aktiv rytter og har i 2020-21 startet flere dressurstævner, hvor Ridehesten har fået mulighed for at fotografere kronprinsessen

Danmarks meget afholdte Kronprinsesse Mary, der i dag fylder 50 år, deler vores interesse for heste og ridesport, og således har hun gæstet utallige ridestævner i Danmark. Kronprinsessen, der flyttede til Danmark i 2002, har selv genoptaget sin aktive deltagelse i ridesporten, efter hun er blevet mor til fire børn.

Hun har udviklet en passion for dressur, og hun ikke blot træner men rider faktisk også C- og B-stævner. I 2020 og 2021 har hun startet flere stævner på hesten Edelman e. Vivaldi/ Jazz på MB-niveau og har vundet med over 70%. Kronprinsessen sætter en ære i selv at ordne sin hest efter sit stævneridt og deltager helt naturligt i præmieoverrækkelse med de andre ryttere.

Kronprinsessens 50-års fødselsdag markeres naturligvis af internationale og særligt danske medier. I den anledning har DR produceret en udsendelse, hvor kronprinsessen og journalist Johannes Langkilde går på opdagelse i DR's arkiver og ser tilbage på nogle af de store øjeblikke og begivenheder, der har formet kronprinsessens tilværelse i Danmark. Sammen taler de om, hvilken betydning oplevelserne har haft for det menneske, hun er blevet.

Se her udsendelsen "Man kan kun være sig selv"

Fakta

Mary Elizabeth, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen, Kronprinsesse af Danmark, grevinde af Monpezat, er født den 5. februar 1972 i Tasmanien, Australien. H.K.H. Kronprinsessen er rigsforstander, når H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsen er ude af landet.

Den 14. maj 2004 blev Mary Elizabeth Donaldson gift med H.K.H. Kronprins Frederik til Danmark og blev ved brylluppet H.K.H. Kronprinsesse Mary Elizabeth. Vielsen fandt sted i Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke, og bryllupsfesten blev holdt på Fredensborg Slot.

Kronprinsparret bor i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg, København, og benytter Kancellihuset på Fredensborg Slot i Fredensborg. Kronprinsparret har fire børn:

H.K.H. Prins Christian Valdemar Henri John, født den 15. oktober 2005, H.K.H. Prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe, født den 21. april 2007, H.K.H. Prins Vincent Frederik Minik Alexander, født den 8. januar 2011, og H.K.H. Prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda, født den 8. januar 2011.

Ridehesten ønsker varmt tillykke med de 50 år.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen