Danmarksmester uden at vinde

17-09-2016 17:35

Jesper Elbæk

Montérytteren Nicole Marsing har gjort rent bord i år. For et par måneder siden vandt hun DM i Monté med hesten Palermo Tårs, og lørdag eftermiddag vandt hun også DM for Montéryttere i en ryttermatch, der blev afviklet på verdens mindste travbane på Bornholm.

Copyright Ridehesten.com
Nicole Marsing med rytterlicens på Charlottenlund Travbane snød favoritterne Christina Lindhardt og Sabina Gammelgaard, og blev en flot danmarksmester for montéryttere via stabile placeringer i alle tre afdelinger.

DM for Montéryttere blev afviklet som en ryttermatch over tre afdelinger, og Nicole Marsing vandt danmarksmesterskabet uden at vinde løb. Sejren kom i hus via stabile placeringer i de tre afdelinger, hvor hun var hhv. tredje, anden og fjerde.

Sejren var en reel overraskelse, for de store favoritter til danmarksmesterskabet var nok på forhånd Christina Lindhardt - nu bosiddende i Tyskland - som sidste år blev suveræn danmarksmester ved at vinde alle tre løb på Bornholm, og mange havde sikkert også Sabina Gammelgaard blandt favoritterne. Skive-rytteren havde således vundet sine seneste tre ridt på Bornholm, og blev for nylig nordisk mester for montéryttere.

Men såvel Lindhardt som Gammelgaard galopperede alle chancerne væk, og så slog Nicole Marsing med licens på Charlottenlund Travbane til. Igen som underdog som tilfældet også var for et par måneder siden, hvor Marsing vandt DM i Monté på hesten Palermo Tårs. Det foregik i Aalborg med Rocky P H og Politiken som favoritter.

Copyright Ridehesten.com
Marianne Mechlenburg fra Aalborg fik kindkys af "kyssedrengene", som Bornholms Brand Park - verdens mindste travbane - havde hyret ind til lejligheden. Mechlenburg kunne tage hjem fra Bornholm med en sølvmedalje. (Foto: Torben Ager).

Men Nicole Marsing var bedst på dagen igen i dag, og skrev dermed sit navn ind i historiebøgerne som dobbelt danmarksmester. På andenpladsen kom Aalborg-rytteren Marianne Mechlenburg, som vandt dagens indledende afdeling, og bronzen tog Camilla Spuhr Jensen fra Nykøbing Falster sig af via sejren med Any Given Monday i sidste afdeling.

Copyright Ridehesten.com
Camilla Spuhr Jensen fra Nykøbing Falster fik bronze ved DM for Montéryttere via sejr i sidste afdeling med hesten Any Given Monday. (Foto: Torben Ager).

Den mellemste afdeling blev vundet af hjemmebanens Terese Møller, som dog sluttede lige uden for medaljepladserne.

Copyright Ridehesten.com
Det er tradition i trav- og montésporten, at man ryger i baljen, når man vinder et danmarksmesterskab. Men på Bornholms Brand Park har de ingen sø, så det blev en manuel tur i vandet i stedet for. (Foto: Torben Ager).

I morgen søndag er der travløb på Charlottenlund Travbane, hvor der er kvalifikationsløb til Dansk Trav Kriterium på programmet. Løbene starter kl. 18.00, læs mere på Lundens hjemmeside www.travbanen.dk.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing