Dansk avl har bemærket sig i Pardenstedt

08-07-2020 13:47

Tre danske avlere har i weekenden haft succes ved Eliteskuet hos Pferdestammbuch Schleswig-Holstein/Hamburg, hvor flere danskavlede ponyer og heste gjorde sig bemærket

Nyheden fortsætter efter annoncen

I den største afdeling i forbundet, Deutsche Reitpony, præsterede Stutteri Følle Strandgaard, Rønde, for andet år i træk at stille med fløjhoppen. Strandgaards Shakira e. FS Mr. Right/ FS Champion de Luxe, som blev "Siegerstute" og dermed Årets Rideponyhoppe i Pferdestammbuch SH.

Strandgaards Shakira har i maj måned vundet sin rideprøve og kan nu kalde sig statspræmiehoppe. Hun er helsøster til årets gangartshingst 2019, Strandgaards Mangold, og helsøster til sidste års fløjhoppe, Strandgaards She’s Right, som i 2019 blev nr. 6 i finalen til Bundeschampionatet og desuden opnåede at blive Landeschampionesse for Schleswig-Holstein/Hamburg.

Copyright Ridehesten.com
Grateda Højgård. Foto: Privat.

Grateda Højgård e. GP Montedo Højgård/ Golden Dancer, fra Stutteri Højgård, Skærbæk, blev placeret som nr. 6 og mangler nu kun sin rideprøve for at blive Statspræmiehoppe.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I afdelingen for Kleines Deutsches Reitpferd blev det den danskavlede hannoveranerhoppe, Winehouse Lund e. Wolkenstein II/ De Noir fra Stutteri Lund v/ Charlotte og Søren Christiansen, der blev fløjhoppe og dermed Årets Hoppe for Kleines Deutsches Reitpferd  i Pferdestammbuch SH og mangler nu også kun at aflægge rideprøve for at få det eftertragtede tyske avlsprædikat statspræmiehoppe.

Pferdestammbuch Schleswig-Holstein/Hamburg er det største avlsforbund for sportsponyer og specialracer i Tyskland, og den danske afdeling, som i 2020 har haft stor medlemstilgang, tæller avlere indenfor bl.a. sportsponyer, New Forest, Connemara, Pinto og Islænder.

/Pressemeddelelse.

Copyright Ridehesten.com
Winehouse Lund. Foto: Privat.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen