Dansk bronze ved All Nations Cup i Aachen

03-10-2018 17:30

Syv danske dressurryttere tog i weekenden den lange vej til det årlige internationale arabershow All Nations Cup i Aachen og kom hjem med en flot bronzemedalje efter en lang række topplaceringer

Nyheden fortsætter efter annoncen

All Nations Cup er et årligt tilbagevendende A-show for araberheste og araberkrydsninger, som afholdes i Tyskland. Det samler nationer fra hele verden, og der gives point til den nation med det højeste pointtal. Så jo flere ryttere, der deltager, jo flere point til den samlede nation. Danmark var stærkt repræsenteret indenfor dressur, og alle rytterne gjorde det godt. Hermed kunne de vende hjem med en flot bronzemedalje.

–Det har været en oplevelsesrig weekend, der overgik alt hvad de unge ryttere havde forventet,  fortæller Trine Vinther Kristensen fra Hørby Østergård Arabians. Trine har selv havde trænet flittigt og fokuseret på den hjemmeavlede stjernehoppe Zyma Asil. 

Rebecca Elise Frandsen vandt sin første klasse med 7,5 point i A* på Fair Orkan. Helena Jodie Byrne vandt A** med 8,0 point på hesten Galahad OX e. Granada/Werbum (opdr. Stadnina Koni Chrcynno-Palac).
Trine Vinther Kristensen, som red på Zyma Asil OX e. Malicha/Zonyx (opdr. Hørby Østergård) gjorde det rigtig godt med 7.6 point og blev nummer tre ud af 20 deltagere i klassen A**.

I A** for araberkrydsninger blev Helena Jodie Byrne nummer tre med 8,1 point på sin halv-araber Astarola e. Olivia af hvarre/Astara (opdr. Anne Bøgh). Hun var stævnets yngste danske deltager på kun 13 år.

I trenseklassen blev Mette Wenzelsen nummer tre med 7,2 point med hesten Tamon OX e. Narissa/Wagant (opdr. Brian Jensen). 

I klassen M* gik andenpladsen med 7,1 point til Karoline Louise Skøt og fuldblodsaraberen Jibraéel Estopa of Tas OX e. Jaklana/Genotic (opdr. The Arabian Stud), og i M* part breed fik Lise og Mekla en andenplads med 7,8 point.

Der var et rigtig godt fælleskab, ikke blot rytterne i mellem, men også blandt alle de mange danskere, der var med som tilskuere. Alle hyggede sig, og der var en god og positiv stemning og masser af energi. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

–Det var en fantastisk oplevelse at ride ud fra banen med et godt resultat. Man får jo karaktererne med det samme, man rider ud, og så hujer og klapper alle af hinanden. Der er virkelig noget at tage afsted for og træne henimod. Det er let at forestille sig, hvordan de professionelle må føle, når de rider på en meget større skala, fortæller Trine Vinther med et glimt i øjet.

Søndag bød på nye spændende konkurrencer til det danske hold.
Klassen Let kandar var en udfordring for den unge Helena og araberen Galahad. På trods af at det var første gang, hun red stævne med kandar, kom hun ind på en flot fjerdeplads ud af 16 ryttere med 6,6 point. I samme klasse kvalificerede Rebecca og Fair orkan sig til Kür, en virkelig god præstation af ekvipagen.

I klassen let kandar for araberkrydsninger fik Helena og hendes hoppe Astarola en flot andenplads med 7,9 point – højeste point til en dansk rytter, og så samtidig den yngste på holdet. 

I M**-klassen blev Karoline nummer to med 7,1 point sammen med “Jibber” – Jibraéel Estopa of Tas OX.
I klassen M** part bred blev Lise Frandsen og Mekla nummer to med 7,8 point.

–Det var nogle glade ryttere, der vendte hjem. Det havde været en god tur, hvor holdet overvandt alle vanskeligheder og nød stor opbakning fra ryttere og alle de mange danskere, som var med. En fantastisk oplevelse, og vi gentager gerne succesen til næste år, slutter Trine Vinther Kristensen.

Resultatlisterne findes på Nations Cups hjemmeside.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner