Tyskland vinder Nations Cup i Aachen

19-07-2018 23:54

CHIO Aachen:  Det blev til tysk hjemmebanesejr i Nations Cup i Aachen, selvom det ikke lå i kortene på vej ind i anden runde

Copyright Ridehesten.com
Laura Klaphake og Catch Me If You can var den eneste på det tyske hold, der lykkedes at ride to fejlfrie runder - og kun tre ryttere lykkedes med at ride to fejlfrie runder. Arkivfoto.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Frank Rothenberger havde sørget for en bane, som i første runde i dette års 5* Nations Cup gav mange fejlfrie runder i Aachen. Det gav hurtigt indtrykket af, at banen var knap så svær, som man ellers kunne have forventet. Både Holland og Schweiz lå med samlet 0 fejl på vej ind i anden runde, og Belgien lå med en enkelt tidsfejl.

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det tyske hold havde to ryttere der hver red med 4 fejl – for tyskerne var det lettere skuffende og med et dybt suk, da Marcus Ehning som sidste rytter i første runde med Pret a Tout e. Hiram Chambertin/Stew Boy rev forkanten på en ellers ukompliceret okser, der var banens tredje spring og stod for sig selv. Da Simone Blum med DSP Alice – Brand e. Askari/Landrebell også havde redet med 4 fejl, stod hjemmeholdet noteret for samlet 4 fejl, efter det dårligste resultat var trukket fra. Det betød, at de lå på en foreløbig 4. plads ud af de i alt 8 deltagende hold efter første runde. 

Selvom en del ryttere lykkedes med at ride fejlfrit i første runde, så var det alligevel den sidste linje, der voldte flest problemer for de ryttere, der ikke red fejlfrit. Den sidste linje bestod efter en lodret af et 80-90 graders sving, hvorefter rytterne skulle ramme trekombinationen der bestod af en okser-lodret-okser og dernæst syv galopspring ned til banens måske største okser.

Anden runde med mange fejl
Da det blev tid til anden runde, lykkedes det ikke rigtigt hverken Holland eller Schweiz at komme med fejlfrie runder. Schweiz stod dog også i den lidt svære situation, at Martin Fuchs slet ikke kom til start, og dermed havde en mindre på holdet. I anden runde blev de noteret for samlet 12 fejl, og det lykkedes kun Steve Guerdat med Hannah e. Dulf van den Bisshop/Kashmir van Scuttershof at ride fejlfrit.

Holland fik fordelt fejlene rimeligt mellem deres ryttere, og efter at de kunne trække Maikel van der Vleutens 8 fejl fra. Det betød at de sluttede anden runde med samlet 9 fejl, efter at Leopold van Asten med VDL Groep Beauty e. For Pleasure/Contender og Frank Chuttert med Chianti’s Champion e. Champoin du Lys/Cornet Obolensky begge fik 4 fejl og Marc Houtsager med Sterrehof’s Baccarat e. Padinus/Silvio I fik en enkel tidsfejl.

Men mens de andre hold fejlede, så var der to hold der holdt sig rigtigt godt til. Tyskland sørgede for at levere to fejlfrie runder i træk, og hvis det lykkedes Maruice Tebbel at ride fejlfrit på den smukke og meget velspringende hingst Chacco’s Son e. Chacco-Blue/Lancer, så kunne tyskerne kalde sig vinder af Nations Cup på i Aachen endnu engang!

Det uheldige nedslag
Der var ingen tvivl om, at det tyske publikum gjorde, hvad de kunne for at bære de tyske ryttere rundt på banen. Men på tripelbarren følte Chacco’s Son åbenbart, at den ikke havde fået sat ordentligt af – i hvert fald sparkede den ud på vej hen over tripelbarren, og det betød at der ikke var luft nok til at komme over bagkanten, og endnu engang lød der et dybt suk fra publikum.

Men hvad Marcus Ehning ikke formåede i første runde, det gjorde han til fulde i sin anden runde. Sikkert og uden fejl, styrede han den røde vallak igennem banen. Undervejs kunne man høre en knappenål falde til jorden, for en fejlfri tur betød at sejren ville blive tysk! Jublen ville ingen ende tage, da Marcus red igennem mål. For selvom der stadig var fire ryttere tilbage i konkurrencen, så var det sikkert og vist – Tyskland havde vundet Nations Cup endnu engang på hjemmebane!

Sejren var foran Irland, som var det andet hold der holdt sig rigtigt godt til i anden runde. I første runde stod de noteret for 5 fejl, efter at det dårligste resultat – leveret af Darragh Kenny på Babalou e. Balou du Rouet/Silvio I – på 8 fejl var fratrukket. Men i lighed med tyskerne lykkedes det de første to ryttere at ride fejlfrit igennem banen (dog med en enkel tidsfejl til Shane Sweetnam). Da det også lykkedes Cian O’Conner at ride en fejlfri tur på Good Luck e. Canturo/Furioso II, kunne det irske hold slutteligt tage imod en velfortjent andenplads.

Det blev Holland der indtog tredjepladsen foran Schweiz.

Resultatlisten fra Nations Cup i Aachen kan ses her.


 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev