Dansk dommer har to kasketter på under EM (video)

10-09-2021 14:03

EM i dressur i Hagen: Danmark er ikke kun repræsenteret med ryttere i Hagen, for de danske internationale dommere, Hans-Christian Matthiesen og Susanne Baarup, er at finde i dommerburene ved begge mesterskaber. Udover at HC dømmer U25-klasserne, så har han også en anden vigtig opgave når seniorerne rider

Copyright Ridehesten.com
HC sidder sammen med David Hunt og Uwe Mechlem og har overblikket over dressurbanen. Foto: Privat

Det er på mange måder fantastisk at være dansker i Hagen i disse dage. De danske U25-ryttere har redet godt og seniorrytterne har været i deres helt egen liga. Udover at have dygtigere ryttere, så kan Danmark også være stolte af at have intet mindre end to danske dommere til at dømme Europamesterskaberne. O-dommerne Susanne Baarup Christensen og Hans-Christian Matthiesen er nemlig i Hagen for at dømme mesterskabet for henholdsvis seniorer og U25. 

Det er dog ikke den eneste rolle som Hans-Christian, også kaldet HC, har her i Hagen. For første gang er han nemlig en del af JSP - Judges' supervisory panel. Det er et par år siden at det begyndte at indgå i de internationale dressurmesterskaber og helt praktisk sidder der tre medlemmer som har overblikket. De får alle karakterne fra dommerne på banen, ser kommentarerne og har video hvor de kan spole frem og tilbage. Så hvis en dommer fx overser en fejl, kan de gå tilbage og rette pointene mens at ridtet er i gang. 

Medlemmerne af JSP ved dette års EM for seniorer består af David Hunt fra England, Uwe Mechlem fra Tyskland og så Hans-Christian Matthiesen fra Danmark. 

– Jeg ser det som et sikkerhedsnet, som er under dommerne. Der er meget pres på os når vi sidder derinde, og vi er godt klar over, at der nogle gange kan ske en fejl. Fx hvis skriveren spørger om noget også man lige kigger væk et splitsekund, så overser man måske noget. Det er små små marginaler, som er med til at afgøre medaljerne engang i mellem og vi vil som dommere bare gerne gøre det godt, fortæller HC. 

Hør HC fortælle meget mere om tjansen som en del af JSP i videoen herunder.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen