Dansk dressurhest til WEG for England

25-07-2014 14:44

Så har englænderne også offentliggjort deres dressurlandshold, og også på det engelske hold, der er medaljeaspirant ved WEG, finder vi en dansk hest

Copyright Ridehesten.com
- Det har været et godt år for Nadonna, vi har arbejdet mod en plads på holdet, men man er aldrig sikker før man får den der telefonsamtale, fortæller Gareth Huges.

Tyskerne viste skræmmende styrke i Aachen, og må formodes at være topkandidat til holdguldmedaljen ved WEG i Normandiet i slutningen af august. Kampen om sølvmedaljen kommer formodentlig til at stå mellem Holland og England, og englænderne har netop offentliggjort et hold, som ser gangske stærke ud:

Charlotte Dujardin OBE (29)  Valegro
Michæl Eilberg (28) Half Moon Delphi
Carl Hester MBE (47) Nip Tuck
Gareth Hughes (43) Stenkjers Nadonna

Den 16-årige DV-hoppe Stenkjers Nadonna e. Donnerschlag/ Frühling (opdr. Ernfred Sero) har under Gareth Huges fundet godt fodfæste på internationalt niveau. Ekvipagen var på det bronzevindende engelske hold ved EM 2013 i Herning, hvor hoppens nerver spillede den et puds, men det ser ud til, at Gareth i år har fået helt styr på Nadonna, for ekvipagen har allerede flere internationale Grand Prix-sejre i denne sæson. I  Grand Prix-klassen i franske Cæn (teststævne forud for WEG) slog ekvipagen med 72,757% landsmanden Carl Hester med Nip Tuck e. Don Ruto/ Animo, der opnåede 72,343%. 

Richard Waygood, holdleder for det engelske dressurhold, er meget tilfreds med sit team. Målet er, at holdet skal slutte i top tre ved WEG, for dermed at få OL-kvalifikationen til Rio i hus, så man fremadrettet kan arbejde hen mod OL uden yderligere kvalifikationskrav. Hvilket gør forberedelserne mod Rio så meget mere fleksible, understreger han. 

Se den danske hoppe i konkurrence på video her

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen