Dansk holdsølv i seniordressur ved NM

25-06-2015 15:39

(Opdateret) AALBORG: De nordiske mesterskaber i dressur i Aalborg er netop startet med opvarmningsningsklasser og holdkonkurrencer i dag. Det danske seniorhold fik sølv

Andreas Helgstrand, Nikolai Kowalski, Lena Leschly Aamand og Helene Melsen var i dag til start for det danske seniorhold i dressur ved de Nordiske Mesterskaber, som afholdes i Sportsrideklubben Aalborg og Omegn (SAO) på Finstrupgaard. Holdkonkurrencen blev vundet af det stærke svenske hold foran Danmark, der vandt sølv, og Norge med bronze. Individuelt blev Andreas Helgstrand i dag nr. 3 ved guldmedaljehoppen Tørveslettens Stamina e. Stedinger/ Carano (opdr. Steen og Pernille Rugaard).

Seniorerne har nu hviledag i morgen fredag, inden det lørdag går løs med Grand Prix Special i den individuelle konkurrence.

Både pony kat I, junior og ungrytterne har også været i sadlen i dag i første afdeling af deres holdkonkurrencer. Resultaterne fra i dag lover særdeles godt, idet alle holdene har lagt sig i spidsen forud for 2. afdeling i morgen fredag. Ponyrytterne på kategori II har også redet en valgfri opvarmningsklasse, og her vandt danske Anne Sophie Gerstorf Sørensen og Jumanji klassen.

Hos paradressurrytterne har det også været en forrygende dag. Alle syv ryttere har været i aktion i Team Test Grade-programmerne IA, IB, II, III og IV, og det er blevet til 5 placeringer. Rytterne Stinna Kastrup Tange, Caroline Cecilie Nielsen og Line Kongensgaard vandt sågar deres klasser. Resultaterne fra i dag lægges sammen med Ind. Champ Test grad IA, IB, II, III, IV, der rides i morgen, og derefter har man det samlede holdresultat. Men med resultaterne i dag i hus er Danmark bestemt på medaljekurs!

Se stævnets resultater HER.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen