Dansk hoppe nr. 3 ved elitehoppeskuet i Vechta

17-08-2020 10:01
Avl

Det tyske oldenburgerforbunds elitehoppeskue i Vechta havde i år deltagelse af tre danskavlede hopper, hvoraf den ene blev udtaget til den såkaldte Brillantring, hvor den blev oprangeret som 1C

Copyright Ridehesten.com
HP Summerbreeze. Foto: LL-Foto.

Ved Oldenburger Verbands elitehoppeskue i Vechta, Tyskland, blandede en dansk hoppe sig i den absolutte top. Den 3-årige HP Summer Breeze e. For Romance II/ Fürstenball/ Friedensfürst, der er opdrættet og ejet af HP Horses Aps ved Lone Bøegh Henriksen i Danmark, var blandt årgangens 10 bedste hopper, der blev udtaget til den eftertragtede Brillantring, hvor den blev oprangeret som 1C - altså tredje bedste dressurhoppe ved eliteskuet.

Det er tredje gang, at HP Horses har en hjemmeavlet hoppe i Brilliantringen, og sidste år opnåede de også 1c-pladsen. HP Summer Breeze repræsenterer en gammel dansk hoppestamme, der i mange år har leveret særdeles gode dressurheste i DV-regi. Samme hoppestamme har leveret bl.a. Grand Prix-hingsten Horsebo Smarties, og HP Summer Breezes mor, Summertime, er helsøster til DV-sølvmedaljehingsten Feel Good.

– HP Summer Breeze har en helt særlig plads i vores hjerter, da hun til dels har vores egne hingste som far og morfar, men også fordi hun er ud af vores første hoppestamme, og jeg købte hendes oldemor som 4-års. Vores rytter Maria Falkner Hansen skal på torsdag ride hende i en kvalifikation til det tyske Bundeschampionat, fortæller Lone Bøegh Henriksen.

Copyright Ridehesten.com
HP Summerbreeze. Foto: LL-Foto.

Årets dressurhoppe i det tyske oldenburgerforbund blev den 4-årige hoppe Casey e. Sir Donnerhall/ Fürst Heinrich/ Rubinstein I fra den navnkundige avlerfamilie Wendeln og ud af den lige så kendte Cinderella-hoppestamme. Casey er helsøster til den kårede hingst Sir Heinrich OLD og hopperne Candy OLD, Caty OLD og Cindy OLD, der alle har vundet eller været nr. 2 i det tyske Bundeschampionat. Casey har aflagt en rideprøve på 8,67.

Andenbedste dressurhoppe og placeret som 1B blev 3-årige Ronja Räubertochter e. Bon Coeur/ Blue Hors Romanov/ Farewell I, opdrættet og ejet af Friedrich Kuhlmann.

Brillantring - dressurhopper.

Copyright Ridehesten.com
De to vinderhopper Only Uou efter Ogano og Casey efter Sir Donnerhall I. Foto: Feldhaus.

1A-placeringen i Springpferdezuchtverband Oldenburg-International (OS) gik til den 3-årige hoppe  Only You e. Ogano/ Balou du Rouet/ Lord Liberty, avlet og ejet af Katja & Arndt Schwierking. Only You er trukket på en hoppe, der har givet fire internationale springheste.

1B-prædikatet blev tildelt den 3-årige hoppe Jurwina's Girl e. Cornet Obolensky/ Diarado/ Couleur-Rubin, der er opdrættet og ejet af Peter Wendeln, der også ejer bedste dressurhoppe, og denne hoppe Jurwina's Girl repræsenterer altså familien Wendelns anden hoppestamme.

Den 3-årige hoppe Baroness e. Bentley van de Heffinck/ Landos/ Clearway, avlet og opdrættet af Wilfried Struckmann, blev placeret som 1c blandt springhopperne.

Brillantring - springhopper.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner