Dansk-målte ponyer må starte i Sverige

04-02-2024 10:53

D. 1. februar trådte et nyt reglement for ponymåling i kraft i Sverige, som blandt andet betyder, at dansk-målte ponyer nu må starte stævner i Sverige

Copyright Ridehesten.com
Nu må dansk-målte ponyer starte stævner i Sverige. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Frem til januar 2024 har det gjort sig gældende, at alle ponyer, der startede stævne i Sverige, skulle være målt efter svenske regler. Nu har det svenske rideforbund, Svenska Ridsport Förbundet, sørget for, at en reglementsændring træder i kraft fra d. 1. februar, og denne ændring gør det muligt for dansk-målte ponyer at starte stævne i Sverige

Hidtil har det svenske rideforbund arrangeret svensk ponymåling i Danmark, som gjorde det muligt for danske ponyer at få en godkendt måling af svenske ponymålere, som dermed tillod dem at starte stævner i Sverige. 

Men nu har konkurrenceafdelingen i det svenske rideforbund besluttet at revidere reglementet for ponymåling. Ændringen betyder, at alle ponyejere fra d. 1. februar kan ansøge om, at målinger foretaget af FEI-målinger godkendes som svenske målecertifikater og dermed også er gælder ved svenske konkurrencer. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Derudover skriver det svenske rideforbund, at det danske målesystem nu også principielt er sammenligneligt med det svenske, hvilket betyder, at danske ryttere med chipmærkede, dansk-målte ponyer kan starte stævner i Sverige med et dansk målecertifikat. 

Hvis ponyen allerede har et internationalt målecertifikat, der allerede er gyldigt som svensk, betyder det, at ponyen allerede overholder de svenske målereger for den pågældende aldersgruppe. Der er derfor ingen grund til at skifte system i dette tilfælde. Ejerne har dog mulighed for at skifte system ved ponyens 8-års alder, når det er tid til livstidmåling. 

De præcise regler for reglementet kan læses her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen