Dansk succes på springbanen i Falsterbo

07-07-2016 18:51

Selvom finalerne på dressurbanen i dag ved Falsterbo Horse Show har været i centrum, så er der sandelig også været dansk succes på springbanen

Pony Grand Prix finalen havde i dag 12 ryttere til start og blandt dem to danske. Mathilde Aborg og Dunlewey Roller fik fire fejl i hovedspringningen, men var så hurtigt, at hun gik ind på femtepladsen. Fire ryttere tørnede sammen i omspringningen, tre svenske og en dansk, og det blev til sikker dansk sejr til Pernille Harritslev Dam Christoffersen fra Arden på For Next Generation efter en sikker 0-runde - den eneste i omspringningen. 

Også i Young Rider Grand Prix finalen var der dansk på startlisten, Jonathan Hvalsøe Saul og DV-vallakken Libak's Lamentos e. Lambrusco Ask. Jonathan har redet en periode hos den norske landsholdsrytter Stein Endresen, inden han sidste år kom hjem til DM for juniorer hos Absolute Horses med den dengang kun 7-årige Lamentos, som han red ind på sølvpladsen. Igen i år var han med fremme i mesterskabet for U21 - hvor han sluttede på femtepladsen. I Falsterbo var der 22 ryttere til start i Grand Prix-klassen, fem nåede ind i omspringningen og blandt dem Jonathan, der i omspringningen leverede nok en 0-runde på den meget velspringende Lambrusco Ask-søn og sikrede sig andenpladsen i klassen efter svenske Michaela Jaernesjoe/Caravaggio,

Dagens store springklasse i den internationale tour blev vundet af Paul Estermann og Lord Pepsi. Linnea Ericsson-Carey og Quidam's Flower var fejlfri og sluttede på 9. pladsen. Thomas Velin og Chopin van Het Moleneind fik fire fejl.

I kvalifikationen til finalen for de 7-årige heste var der også dansk/svensk deltagelse idet svenske Alexander Zetterman har redet Holsteins Matina ind i sin tredje finale i Falsterbo. Hoppen, der er efter Party Dance er ejet og opdrættet af familien Holstein. I dag blev det til et let nedslag til hoppen, der skal gå finale søndag morgen. 7-års championatet i dag blev vundet af norske Ole Kristoffer Meland og Martini e. Billy Congo. 

Se alle resultater her 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen