Dansk suverænitet i Küren

05-06-2017 13:15

Det bedste resultat fra Blue Hors Senior Nations Cup Freestyle i dag tæller med i holdkonkurrencen, og det ser godt ud for Danmark, der i Küren leverede to pragtpræstationer

Copyright Ridehesten.com

Her pinsemandag ved Equitour Aalborg rides der Grand Prix Kür og Grand Prix Special i Blue Hors Senior Nations Cup, og først gjaldt det Blue Hors Senior Nations Cup Freestyle, hvor Danmark havde to ekvipager til start.

Første dansker i ilden var Blue Horse-berideren Daniel Bachmann Andersen med avlshingsten Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz, og det var en stor fornøjelse at overvære dette ridt, som dommerne belønnede med 75,550%. Det er en ekvipage, som har udviklet sig med stormskridt, og Daniel var rigtig godt tilfreds med sin 13-årige makker.

– Det er en fantastisk god følelse, når det lykkes at nå hertil med en hest, som de færreste har troet på til de helt store opgaver. Mange har ment, at Zack ville blive en rigtig fin lilleturshest men ikke ville komme til at gå Grand Prix. Det har bare ikke været min, Esben Møllers og Lars Petersens holdning, for vi har hele tiden troet på hesten til stor tur. Han har kun gået meget få Grand Prixer, så det er med stor tilfredshed og glæde, at vi i dag rider til over 75%. Vi har ikke redet mange specialer, men den vil også ligge godt til ham, fortæller Daniel.

Copyright Ridehesten.com

Klassens anden danske ekvipage var Anna Kasprzak og 18-årige Donnperignon e. Donnerhall/ Mozart II. Når man holder sig hestens alder for øje, er det både rørende og livsbekræftende at se denne ekvipage brillere og se hesten fuld af overskud på banen. Anna og Donnperignon havde deres helt store internationale gennembrud i 2012, hvor de red for Danmark ved OL i London. De er nu godt i gang med deres sjette sæson sammen i international Grand Prix. 

– Vi kender hinanden så godt nu. Min hestepasser Jane og jeg kender alle Pepes rutiner og ved, hvordan tingene kører bedst for ham. Inde på banen er der stadig små ting, som jeg kan mærke, at vi har forbedret, og det er en dejlig følelse, fortæller Anna.

– Vi har ingen plan om, at Pepe skal stoppe sin karriere foreløbig, men det er helt sikkert, at han skal slutte på toppen. Han og jeg har en aftale om, at han siger til, når tiden er inde, smiler Anna med tydelig taknemlighed over sin 18-årige superpartner.

Copyright Ridehesten.com

Se klassens resultat HER.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen