Dansk Varmblod Norge officielt godkendt

07-08-2016 09:41
Avl

Dansk Varmblod Norge har nu fået officiel godkendelse som stambogsførende instans i Norge

Copyright Ridehesten.com
Formanden for Dansk Varmblod Norge, Ole Jørgen Jørgentvedt, ses her ved Eliteskuet på Vilhelmsborg med sit opdræt og flankeret af formanden for Dansk Varmblod, Jan Pedersen.

Efter netop at have modtaget officiel godkendelse af det norske Matttilsynet er Dansk Varmblod Norge nu at betragte som norsk national stambog for heste af racen Dansk Varmblod.

Dansk Varmblod Norge er en af ti godkendte pasudstedere for heste i Norge og den ene af to for varmblodsrideheste. Denne godkendelse anses for at have stor betydning for videreudviklingen af norsk ridehesteavl og sikrer myndighederne indsigt og kontrol med avlsarbejdet. Dansk Varmblod Norge har fælles avlsplan og stambog med moderorganisationen Dansk Varmblod i Danmark, der er med til at kvalitetssikre avlsarbejde, registrering og pasudstedelse.

Dansk Varmblod Norge blev sidste år godkendt til optagelse i WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses) under forudsætning af officiel godkendelse i Norge. Med status som stambogsførende instans i Norge opfylder Dansk Varmblod Norge nu kriterierne for fuldt medlemskab i WBFSH.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen