Danske finalehåb ved UVM

22-09-2022 20:01

Annika Knudsen Lorentsen

Efter dagens ridt ved UVM på Zangersheide, er der fortsat håb om finalepladser for en del af det danske hold af ryttere, der er til start

Copyright Ridehesten.com
Næsten hele Dansk Varmblods UVM-team. Fra venstre: Jens Hellmers, Christian Jansen, Sarah Wheler, Anne Katrine Kolborg Johansen, Kamilla Grauff Albrektsen, Sonny Sandfeld Moisen, Jacob Theodor Schmidt, Karen Møller Rohde, Jesper Meyenburg, Simone Hansen Scherff og Camille Silke Pless. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I alle tre årgange ved verdensmesterskaberne for unge heste på Zangersheide var der i dag danske ryttere der leverede fejlfrie ridt, mens der i både 5- og 6-års klassen var Dansk Varmblodsheste, der kom fejlfrit igennem. 

– Alt i alt har det været en god dag, men der manglede dog det sidste held her og der for nogle af ekvipagerne. Vi kan dog glæde os over at flere af de danske heste er kommet fejlfrie igennem dagens klasse, og det resultat håber vi selvfølgelig de kan opnå igen i morgen, fortæller Jens Hellmers fra Dansk Varmblods Zangersheide-udvalg, som er med de 14 ekvipager der er udtaget fra forbundets side.

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Fi Fi Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Godt dansk niveau i 5-års klassen
Det er ikke kun Dansk Varmblodsheste der er til start med danske ryttere ved mesterskabsstævnet her i Belgien, men i 5-års klassen var der tre DV-heste der kom fejlfrit igennem, mens yderligere fem danske ryttere eller heste kom fejlfrit igennem.

Dansk Varmblodshestene var Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask) redet af Karen Møller Rohde, Hesselhøj Captain Morgan e. Casallco/ Crelido (opdr. Anders Uve Sjøbeck Hoeck), som er ejet af Syvhøjegård og redet af Anne Katrine Kolborg Johansen og Cordento II DWB e. Cornet Obolensky/ Cardento (opdr. Linus Camitz), som er ejet af Jan List Christensen og redet af Jesper Meyenburg

Copyright Ridehesten.com
Anne Katrine Kolborg Johansen med Hesselhøj Captain Morgan. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

– Morgan føltes måske lidt spændt i starten i dag, men blev bedre og bedre, og han var super forsigtig. Jeg håber, at han levere det samme i morgen, for han var opmærksom på den gode måde i dag, fortæller Anne Katrine Kolborg Johansen og fortsætter: 

– Jeg havde slet ikke regnet med at stå her da jeg for seks måneder siden ikke kunne gå, så det er en kæmpe forløsning og vide, at al den genoptræning ikke var spildt. Jeg har jo ikke redet ham i en lang periode på grund af min skade, så vi skulle lige finde hinanden igen, men det føltes som om, at vi har gjort det nu.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De øvrige danskrelaterede ekvipager der kom fejlfrit igennem i dag var Jesper Meyenburg med Empower JS e. Emerald van't Ruytershof/ Colman (opdr. Jesper Meyenburg), Sabine Korfitz Christensen med Caius de Corlato Z e. Cicero Z van Paemel/ Numero Uno, Mille Bisgaard med Miss Sina e. Ultimo van ter Moude/ Vittorio, Sarah Albus med Rimrock van de V&D Stables e. Dieu Merci van T&L/ Sheraton og den danskavlede Zangersheide-hest, D'Artagnan Alfarvad Z e. Dominator Z/ Crown Z (opdr. Alfarvad), som blev redet af Alfarvad-rytter, østrigske Benjamin Sauruug

Copyright Ridehesten.com
Sarah Wheler med Kirkelodgaard's Ci Ci Chopin. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Et par fejlfrie danske ridt for 6-års
I 6-års klassen lykkedes det et par af de danske ekvipager at ride fejlfrit, heriblandt Sarah Wheler i sadlen på Dansk Varmblodsvallakken Kirkelodgaard's Ci Ci Chopin e. Ci Ci Senjor Ask/ Casir Ask (opdr. Charlotte Schiøler). DV-ekvipagen blev placeret som nr. 84 i dagens klasse, så selvom det fejlfrie resultat er utroligt flot, så kræver det en toppræstation at sikre sig en plads i søndagens finale blandt de 30 bedste. 

Christian Svendgaard med den udenlandsk opdrættede Tannenberg Dree Boeken e. Otangelo/ Darco lykkedes ligeledes med at ride fejlfrit i 6-års klassen. Han sikrede sig i dag en placering i klassen og endte som nr. 66. 

Copyright Ridehesten.com
Jan Pedersen, som er formand for World Breeding Federation for Sport Horses og Dansk Varmblod er selvfølgelig til stede ved UVM, hvor han i dag fik lejlighed til at følge lidt med i de danske præstationer. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Laura Baaring godt ridende i 7-års
I 7-års klassen var der desværre ingen af Dansk Varmblodshestene der kom fejlfrit igennem den udfordrende 140 cm-høje bane. Derimod sikrede Laura Baaring Kjærgaard dansk succes, idet, at hun red fejlfrit på begge de udenlandsk opdrættede heste, som hun havde til start i klassen. 

Med Obora's Laura e. Luidam/ Non Stop placerede hun sig som nr. 18, mens hun med Consult Picobello Z e. Cicero Z van Paemel/ Nabab de Reve placerede sig som nr. 40. Hun er der placeret lunt i svinget til en finaleplads eller to, hvis hun kan gøre kunsten efter i morgen. 

Start- og resultatlister. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen