Danske ponyryttere har vundet EM-guld før

16-08-2019 15:07

Camilla Tiefensee Schrøder

Selvom det er så lang tid siden, at mange af os måske ikke kan huske det, så er det faktisk sket før i historien, at et dansk hold har vundet EM-guld i ponydressur

Copyright Ridehesten.com
Liva Addy Guldager Nielsen og D'Artagnan fra 2019-guldholdet. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det fremgik af gårsdagens artikel på Ridehesten.com, at det var første gang, et dansk ponydressurhold vinder guld ved EM, men det var ikke korrekt. Selvom det er over 30 år siden, skal det naturligvis ikke glemmes, at det danske landshold før har vundet guld ved VM i ponydressur. Det skete i San Remo, Italien i 1986.

Holdet bestod af Alexandra Luel-Brockdorff på Mr. Bento, Maja Jacobsen på Robin, Susanne Langhoff på Quickstep Arabi og Charlotte Jeppesen på Sir Lesley. Derudover var Sanne Henningsen og Kamil med som reserve, og de vandt klassen for reserveryttere.
Udover hold-guldet vandt Alexandra Luel Brockdorff også individuelt guld. Navnene på det daværende guld-hold fremgår af Hippologisk Tidsskrift fra 1986, som en trofast Ridehesten-læser, tidl. springrytter Henrik Larsen, har fundet frem fra gemmerne.
– Jeg har glemt alle bladene for nostalgien, fortæller Henrik Larsen, som altså i går fik en god grund til at finde de gamle blade frem igen.

Dressurrytter Sanne Henningsen husker også stadig det succesfulde EM i San Remo.
– Jeg tror, at spændingen og stemningen i bund og grund er den samme nu, som det var dengang. Men niveauet er blevet meget højere, siger hun.

Det bliver spændende at følge 2019-holdet resten af weekenden. Og forhåbentlig vil deres indsats ikke være gået i glemmebogen om 33 år!

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner