Ridesport bidrog med fire medaljer

02-01-2024 19:03

Trine Askjær-Jørgensen

Team Danmark har netop lavet en opgørelse over sportssåret anno 2023, hvor det er blevet til i alt 42 medaljer til danske atleter. Fire af dem stod danske ryttere for

Copyright Ridehesten.com
Fra højre: Daniel Bachmann Andersen, Carina Cassøe Krüth, elitesportschef og holdleder Anne-Mette Binder, Nanna Skodborg Merrald og Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

2023 blev et flot dansk sportsår med store triumfer, og de danske atleter har vist lovende takter året før OL i Paris. Det gælder blandt andet Jonas Vingegaards anden Tour de France-triumf i træk, Håndboldherrernes tredje VM-guld på stribe, Emma Aastrand Jørgensen og Frederikke Hauge Matthiesens sensationelle VM-guld i kajak. Dansk eliteidræt har vist god form i 2023 med en række unikke præstationer som kronen på værket, skriver Team Danmark i deres seneste pressemeddelelse.

Danske atleter har vundet i alt 42 medaljer i Team Danmark-støttede forbund og discipliner i 2023:
20 VM-medaljer (4 guld, 6 sølv, 10 bronze), heraf 10 i olympiske discipliner (3 guld, 3 sølv, 4 bronze) og 22 EM-medaljer (5 guld, 10 sølv, 7 bronze). Det er blevet til i alt 22 top 8-placeringer ved VM i olympiske discipliner og 117 top 8-point.

l 2019, som er det seneste sammenlignelige år, blev det til 12 medaljer ved VM i OL-discipliner og 112 top 8-point. Dansk eliteidræt ligger altså på et stabilt højt niveau frem mod OL i Paris sammenlignet med op til legene i Tokyo.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk ridesport har bidraget med i alt fire medaljer til det samlede resultat, som alle er redet i hus til EM i Riesenbeck, Tyskland. Tobias Thorning Jørgensen tog to individuelle guldmedaljer ved EM i paradressur, mens Daniel Bachmann Andersen, Andreas Helgstrand, Carina Cassøe Krüth og Nanna Skodborg Merrald red sig til en holdbronzemedalje ved EM i dressur, og Nanna Skodborg Merrald rundede samme EM af med en individuel sølvmedalje i Grand Prix Special.

Året før, nemlig 2022, var som bekendt et helt sublimt år for dansk ridesport. Ved VM i Herning vandt de danske udøvere intet mindre end ti medaljer i henholdsvis dressur, paradressur og voltigering. Sådanne flotte resultater lover rigtig godt for sommerens OL i Paris.

Se oversigten over medaljer vundet til Danmark i 2023 på tværs af alle Team Danmark-støttede sportsgrene.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter til EM i dressur. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen