Så blev Boxen indviet som dressurarena

17-03-2016 15:53

Som den første internationale dressurklasse nogensinde i forbindelse med den årlige hingstekåring i Herning, blev Prix St. Georg-klassen afviklet i eftermiddag 

Nok var det en international klasse, men det blev mere et dansk-norsk opgør og i endnu højere grad et opgør mellem den regerende, forhenværende og måske fremtidige danmarksmester. Alle red de deres fremtidshåb, og det gav klassen en særlig spænding og dimension.

Det blev til en dobbelttriumf for Blue Hors, idet stutteriets førsteberider Daniel Bachmann Andersen næsten enstemmigt besatte førstepladsen på elitehingsten Blue Hors Zack e. Rousseau/Jazz med 73,132%, mens hingstens søn Zick Flower e. Blue Hors Zack/Blue Hors Romanov nydeligt redet af kollegaen Allan Grøn med 71,895% besatte andenpladsen. Som den eneste, der brød den danske dominans, kilede norske Helena Liholt Gulli på Tabajo Picez e. Cortez/Pik Trump sig ind mellem alle de danske placerede med 69,132% på en tredjeplads. Med to meget velforberedte og velgående, afslappede heste besatte Lone Bang Larsen fjerde- og femtepladsen på henholdsvis Bakkely's Onandt e. Onassis/Michellino med 68,632% og Darwin Toftagergaard e. Blue Hors Romanov/Aquilino med 68,747%. Som ikke skandinaviske ryttere havde Tyskland og Polen hver en rytter til start, som begge havnede i det slagne felt.

Se hele resultatet her

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner