Danske Rockson i ny S-sejr

09-03-2020 14:31

I det sydlige Tyskland har DV-hesten Rockson, der er tidligere meget succesfuld championatshest. vundet Intermediaire II med sin tyske rytter Uwe Schwanz

Copyright Ridehesten.com
Rockson og Uwe Schwanz. Foto: Fotoagentur-dill.de.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Endnu engang har den nu 9-årige vallak Rockson e. Blue Hors Rockefeller/ Sorento (opdr. af Stutteri Tophøj v/ Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen) været til start med sin tyske rytter Uwe Schwanz. I en Intermediaire II ved stævnet i sydtyske Karlsfeld ved Münster blev det til imponerende 74,605% og sejr i denne S***-klasse.

Som 4-års deltog Rockson i championatet med Anne Sofie Aaen, hvorefter avler/ejer solgte halvpart til Helgstrand Dressage, og hesten efterfølgende blev redet til sejr i DRF's 4-års championat ved JBK Horse Show i Odense af Severo Jurado Lopez. Herefter opnåede Rockson under Helgstrand-rytteren Emma Ahlberg intet mindre end 960 point ved egnethedshedstesten, men kunne grundet en skade ikke deltage i Unghestechampionatet i 2016.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det år havde Rockson alligevel stor succes i 5-års championaterne med Severo, ligesom de repræsenterede Dansk Varmblod ved UVM i Ermelo. Efterfølgende blev Rockson solgt til den tyske Grand Prix-rytter Uwe Schwanz, som sidenhen af har haft nogle særdeles succesfulde starter med den velgående vallak. Det er blev sidste år til topplaceringer i Intermediaire A og II.

Rockson har i øvrigt samme oldemor som gårsdagens vinder af Blue Hors Unghestechampionat i Herning, Grand Galliano, nemlig Castro-datteren W-Cortina EDS 12736, som Lotte og Gert Buchhave erhvervede sig og har grundlagt deres avl på.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner