Danske Totilas-afkom i Grand Prix (video)

05-05-2022 10:50

Først da hingsten Totilas var 10 år gammel og godt i gang med en kometkarriere i international dressur, blev det muligt at benytte ham i avlen. Nu har nogle af hans ældste afkom debuteret i Grand Prix og deriblandt flere danskavlede

Copyright Ridehesten.com
Marieke van de Putten og Tørveslettens Titanium. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Totilas’ første årgang fra 2011 tæller blandt andre Edward Gals Grand Prix-hingst Glock’s Toto Jr. og  Adelinde Cornelissens Grand Prix-hingst Governor. Af anden årgang er der i Grand Prix blandt andre Edward Gals OL-partner, hingsten Total U.S., og Isabel Freeses hingst Total Hope.

Af disse to årgange finder vi også flere DV-hest som bl.a. den 11-årige Straight Horse Don Tamino (opdr. Straight Horse ApS) og 10-årige Tørveslettens Titanium (opdr. Stutteri Tørvesletten, Helgstrand Dressage og Paul Schockemöhle), der har to helt særlige guldmedaljehopper som mødre.

Copyright Ridehesten.com
Phili Brunner og Straight Horse Dom Tamino, der også ses i videoen nedenfor. Foto: Privat.

Don Taminos mor er den den tidligere Årets Hoppe og nu aktuelle Årets Avlshoppe, elitehoppen Bøgegårdens Don Romina e. Blue Hors Don Schufro, der også er mor til Sezuan, Straight Horse Ascenzione, Straight Horse Sezuanna m.fl. Titaniums mor er Tørveslettens Stamina, der har gået international Grand Prix med Andreas Helgstrand og er mor til hingsten Tørveslettens Sylvester.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tørveslettens Titanium, der i dag lyder tilnavnet RS2 og rides af RS2’s toprytter Marieke van der Putten, er uddannet i Tyskland af den portugisiske berider Nuno Palma E Santos. Marieke van der Putten har redet Titamium i to år og har debuteret i Grand Prix. Ved CDI-stævnet i Peelbergen i forrige uge blev ekvipagen nr. 2 i Grand Prix og vandt Grand Prix Special med 73,57%.

I Schweiz bor Straight Horse Don Tamino hos sin ejer, dressurrytter Phili Brunner, der ejer flere danske heste. Hun har netop redet ved CDI3* Troisdorf, hvor hun havde Don Tamino med i stor tur og kvalificerede ham til Grand Prix Specialen. Hun fortæller, at han endnu er meget grøn på dette niveau, men klarede sig godt og sluttede på en 11. plads.

Fakta
Totilas

KWPN-hingsten Totilas blev født i Holland i 2000 og døde i Tyskland i 2020. Han var efter trakehnerhingsten Gribaldi og havde den mere ukendte, hollandske hingst Glendale som morfar. Totilas havde sine største sportslige succeser under Edward Gal, der udviklede hingsten til Grand Prix. Efter salget til Paul Schockemöhle og Ann-Kathrin Linsenhoff blev Totilas' nye parter Alexander Mathias Rath, og det partnerskab blev aldrig helt optimalt. Totilas fik adskillige småskader, der til sidst satte ham ud af sporten.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen