Danskejede dressurhingste godt med i Tyskland

27-11-2018 15:00
Avl

De tyske avlsindeks for 2018 er netop udkommet, og her klarer dressurhingstene Fürsten-Look, Fürstenball og Vitalis sig særdeles godt

Copyright Ridehesten.com
Årets Hingst 2018 i Dansk Varmblod, Fürstenball og Maria Falkner Hansen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

FN-Zuchtwertschätzung 2018 er udkommet, skriver flere tyske hesteavlsportaler som bl.a. Equitaris og Züchterforum. De skriver, at ranglisten over avlsværdi for unge dressurhingste føres af Escolar e. Estobar med et indeks på 174 og en sikkerhed på 90, og han følges op af den danskejede Fürstenballsøn Fürsten-Look med et indeks på 170 og Don Juan de Hus e. Jazz med 168.

Hos de ældre dressurhingste, hvor avlsværdien er baseret på konkurrencesport er det den gamle hannoveranerhingst Breitling W e. Bismarck, der fører med et indeks på 166 foran hingstene Fürstenball e. Fürst Heinrich og Damon Hill NRW e. Donnerhall, der begge ligger på 164. Fjerdepladsen går til Vivaldi e. Krack C, mens hans søn Vitalis indtager femtepladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos de yngre springhingste er det den skimlede Celle-hingst Diacontinus e. Diarado, der fører med et indeks på 165 og en sikkerhed på 86, og her går andenpladsen til de to hannoveranerhingste Perigueux e. Perpignan og Stakkato e. Spartan. Her indtager Cornet Obolensky e. Clinton fjerdepladsen med et indeks på 154 og en imponerende sikkerhed på 98%.

Avlsværdien baseret på afkon i konkurrencesport har KWPN-hingsten Heartbreaker e. Nimmerdor på en førsteplads med et indeks på180 og en sikkerhed på 92. Han efterfølges af KWPN-hingsten Kannan e. Voltaire og selle français-hingsten Diamant de Semilly e. Le Tot de Semilly med et indeks på 171 foran Galoubet A med 169.

Ridehesten er ikke i besiddelse af den tyske indeksrangliste, hvorfor denne tekst udelukkende er baseret på Equitaris' tyske tekst.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing