Danskejet hest til UVM for USA

13-07-2023 11:43

Trine Askjær-Jørgensen

Den danske virksomhed NorCordia sender en hest til UVM i dressur i Ermelo, Holland, som repræsentant for USA, og det gemmer der sig en sjov historie bag

Nyheden fortsætter efter annoncen

En amerikansk avlet, men danskejet hest er med sin australske rytter udtaget til at repræsentere USA ved verdensmesterskaberne for unge dressurheste i hollandske Ermelo i starten af august.

Det drejer sig om den 7-årige hannoveranerhoppe Vianne e. Vitalis/ Ramiro's Bube, der er avlet af den amerikanske dressurrytter Catherine Haddad Staller og ejet af det danske firma NorCordia ved Haddad Staller og Ulrik Clemmensen.

Den amerikanske dressurrytter Catherine Haddad Staller har de sidste ti år boet i USA, hvor hun med base i Wellington, Florida, driver en uddannelses- og salgsstald og underviser i dressur. Inden hun vendte tilbage til USA, var hun i 25 år bosat i Tyskland, hvor hun har finpudset sine egenskaber som dressurrytter hos Wili Schulteis og den tidligere danske landstræner Rudolf Zeilinger samt den danske berider Morten Thomsen og i øvrigt har været meget succesfuld på den internationale dressurscene med danskavlede heste såsom Maximus, Cadillac og Mane Stream Hotmail.

I 2021 fusionerede den amerikanske dressurrytter Catherine Haddad Staller og den danske berider og hestehandler Ulrik Clemmensen deres to virksomheder og skabte sammen med to partnere fra erhvervslivet, Frank Fjord og Brian Hedelund Nielsen, NorCordia ApS, der opkøber, uddanner og sælger dressur- og springheste, heriblandt en del danske heste. Det kan du læse meget mere om i profilartiklen om NorCordia i magasinet Ridehesten august 2022.

Copyright Ridehesten.com
Vianne som føl. Foto: Privat

En international kombination
– Vianne er ud af en tysk avlshoppe fra min kendte Figaro/Goldstern-hoppestamme, som jeg startede i Tyskland i 1998 og tog med mig hjem til USA i 2012. Hun er altså fjerde generation af Haddad-avl, og nu er hun på vej til Ermelo, fortæller en stolt og glad Catherine Haddad.

Hoppen er vokset op og har altid været hos Haddad Staller, hvor hun er blevet trænet. Sidste sommer købte NorCordia så Vianne for at gøre hende til en del af virksomhedens sportshesteportefølje.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Australske Hope Berling, der har været assisterende rytter hos Catherine siden december 2019, tilred hoppen som 3-års, og det er netop med 23-årige Hope, at Vianne nu skal til UVM i dressur. Parret red sig nemlig sammen til hele 82,6% i 7-års finaleprogrammet ved kvalifikationen i juni.

– Vi udgør et internationalt team med en international historie. Mig, der er et produkt af tysk træning og avl, en amerikansk avlet hest, fremvist af en australsk rytter, ejet af en amerikansk underafdeling af en dansk virksomhed, der er et resultat af, at en amerikansk dressurrytter turde at indgå i et partnerskab med danske forretningsmænd, forklarer Catherine Haddad Staller.

Se video af Hope og Viannes kvalifikationsridt her:

 

Fakta
De er udtaget til at repræsentere USA ved UVM

Tre ekvipager er udtaget til at repræsentere USA ved verdenmesterskaberne for unge dressurheste 2023, som finder sted i Ermelo, Holland, fra den 3.-6. august.

Der blev ikke udtaget nogle 5-års heste.

6-års heste:

  • MSJ For VIPS, en oldenburgervallak efter Foundation/ Vivaldi ejet af Lauren Fisher og redet af Rebecca Rigdon
  • Fabuleux Coeur, en oldenburgerhingst efter Fürst Jazz/ Sandro Hit ejet af Candoit Stables og redet af Adam Steffens

7-års heste:

  • Vianne, en hannoveranerhoppe e. Vitalis/ Ramiro's Bube ejet af NorCordia ApS og redet af Hope Beerling
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen