Danskejet KWPN-præmiehingst (video)

04-02-2022 19:53
Avl

Den første dag ved den hollandske KWPN-hingstekåring for dressurhingste har resulteret i 23 godkendte hingste og heraf tre præmiehingste, hvor Helgstrand Dressage er medejer af en af de nyudnævnte præmiehingste

Copyright Ridehesten.com
Yessin Rahmouni og All At Once i Danmark i 2019. Alle tre fremstillede sønner efter All At Once blev i dag godkendt, og de to blev præmieret, heriblandt Helgstrands hingst. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

40 unge dressurhingste er i dag blevet præsenteret for KWPN's dressur-kåringskommission bestående af Bert Rutter, Johan Hamminga og Wouter Plaizier, der godkendte 23 hingste til afprøvning her på første dagen. I morgen fortsætter KWPN-hingstekåringen med dressurhingste, og den endelige præmiering vil blive præsenteret.

En af de faderhingste, der i dag efterlod et særdeles godt indtryk, er hingsten All At Once e. Ampère/ Gribaldi, der går international Grand Prix med marokkanske Yessin Rahmouni. Der blev i dag fremstillet tre sønner efter All At Once, som alle tre opnåede godkendelse, og to af dem blev udnævnt som præmiehingste.

De to præmierede  All At Once-sønner er begge avlet af Stal 104, der også har avlet kendte hingste som bl.a. Jameson RS2 og Majestic Taonga. Præmiehingsten Opoque e. All At Once/ Davino V.O.D. samejer Stal 104 med Helgstrand Dressage. Præmiehingsten Otazu e. All At Once/ Negro har samme mor som Jameson RS2, og endnu en nært beslægtet hingst blev i dag kåret; nemlig Obsession e. Vitalis/ All At Once/ Negro, hvis mor og mormor – søster og mor til Jameson RS2 – begge er succesfulde i sporten.

Foreløbige dressurbetonede præmiehingste:

  • Kat.nr. 300 Otazu e. All At Once/ Negro fremstillet af Stal 104
  • Kat.nr. 301 Opoque e. All At Once/ Davino V.O.D./ Fürst Heinrich  fremstillet af Stal 104 og Andreas Helgstrand
  • Kat.nr. 343 Omar Sharif e. Escamillo/ Ferguson/ De Niro fremstillet af Stal Brinkman

De sidste 32 dressurhingste vil blive fremvist i morgen kl. 8.00, hvor kåringen kan følges på Clipmyhorse.tv.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing