De Paralympiske Lege åbnede med Annika i front

09-09-2016 19:01

Onsdag aften åbnede de Paralympiske Lege på det legendariske Maracanã Stadium i Rio de Janeiro. Dressurrytter Annika Lykke Dalskov Risum, Otterup, bar den danske fane

Copyright Ridehesten.com
Fanebærer Annika Lykke Dalskov Risum fulgt af de øvrige danske paradressurryttere og para-atleter ved åbningsceremonien. Foto: DHIF

Himlen over det i Rio de Janeiro blev oplyst af fyrværkeri, da kørestolsvovehalsen Aaron Wheelz entrerede Maracanã Stadium fra en kæmperampe og saltoede de 15. Paralympiske Lege i gang.

Til lyden af brasilianske rytmer lod de 80.000 tilskuere sig begejstre over en legende og festlig åbningsceremoni. Projektioner af hav og strand på det enorme hvide gulv og en enorm kæmpedukke med badebolde var med til at skabe en umiskendelig brasiliansk stemning i Rio.

Kort efter midnat dansk tid ledte den danske fanebærer, dressurrytteren Annika Lykke Dalskov Risum, det danske hold ind på stadion.

”Det er fantastisk at være fanebærer her til mit tredje PL. Det er en ære, der ikke tilfalder mange, så jeg føler virkelig, at jeg er blevet medlem af en helt særlig klub,” siger Annika Lykke Dalskov Risum, Otterup.

I morgen går legene for alvor i gang, og de næste 11 dage dyster 4.350 paralympiske atleter fra over 159 lande i 23 forskellige idrætter. Der er dansk deltagelse i seks idrætter: atletik, bordtennis, cykling, ridning, skydning og svømning.

Det fulde program for PL-konkurrencer med dansk deltagelse kan findes HER.

Info

Danmark til PL

De Paralympiske Lege i Rio afvikles fra 7. til 18. september. I alt er 21 danske atleter udtaget i idrætterne atletik, bordtennis, cykling, ridning, skydning og svømning.

Parasport Danmark står bag den danske deltagelse i samarbejde med forbundets hovedsponsorer: JYSK og Pressalit A/S. Derudover er BESTSELLER officiel paralympisk tøjsponsor for det danske hold, hvilket indebærer, at virksomhedens tøjmærker JACK & JONES og VERO MODA leverer særligt designet PL-tøj til de danske atleter og den danske delegation.
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald