De perfekte partnerskaber

25-10-2023 15:32

Mille Albinus Hjermitslev

FEI har taget et kig på nogle af de ekvipager, der har et særligt makkerskab i serien "Durable Duos". Hør historierne om tre af de ekvipager, der har en særlig historie, her

Copyright Ridehesten.com
Geir Gulliksen & VDL Groep Quatro ved Falsterbo Horse Show 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Partnerskabet mellem hest og rytter er essentielt for enhver god ridetur. Men partnerskaber, der holder i mange år, giver de mest imponerende resultater. 

FEI har fremsat tre bud på ekvipager, der kan lære hestesamfundet noget om makkerskaber på grund af deres helt særlige bånd. 

Tålmodighed betaler sig
Geir Gulliksen & VDL Groep Quatro

Det er ikke altid nok med et godt partnerskab mellem hest og rytter; en vis mængde tålmodighed kan også være nødvendig. Geir Gulliksen fra Norge, kendt blandt mange som "Jimmy", har været springrytter i et årti. 

Det tog lang tid, men i 2020 vandt Jimmy endelig en World Cup-afdeling efter en nervepirrende 5-stjernet omspringning i Göteborg. Hans partner på denne dag var VDL Groep Quatro. En hest han havde købt i 2017, og som dengang blev redet af hollandske Maikel Van Der Vleuten

De to har været uadskillelige lige siden og blev b.la. nummer 18 ved World Cup-finalen i Leipzig i 2022. 

Deres sejr i Göteborg viser, at det kan betale sig at være tålmodig og vente på det rigtige øjeblik og den rigtige hest. Nogle gange er tålmodighed virkelig en nødvendighed. 

Copyright Ridehesten.com
Morgan Barbancon & Sir Donnerhall II ved World Cup-finalen i Göteborg i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Aldrig giv op
Morgan Barbancon & Sir Donnerhall II. 

Selvom den franske dressurrytter Morgan Barbancon har startet flere nye heste på det sidste, så kendes hun bedst for sine præstationer med den smukke brune oldenburger Sir Donnerhall II

Parret blev placeret i top-10 ved World Cup-finalen i Omaha tidligere i år, men da Sir Donnerhall II, kaldet "Gus", var ung, havde man ikke forestillet sig, at han skulle opnå sådanne resultater. Faktisk troede man aldrig, at han ville kunne rides igen, efter den nu 17-årige hingst fik en alvorlig skade som 7-årig. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den mægtige hingst sad fast i sin stævneboks, og man måtte save boksen op for at få ham fri. Han havde brækket flere knogler og revet ledbånd over, så prognoserne var ikke gode. Barbancon fik at vide, at der var stor sandsynlig for, at hingsten måtte aflives.

Imidlertid formåede hingsten at slæbe sig ind i en lastbil og blev fragtet til det nærmeste dyrehospital og fik den fornødne hjælp. 

Barbancon gav aldrig op på Gus, og han formåede at vende tilbage i sporten på absolut topplan.

Læs også FEI's første artiklen i serien "Durable Duos", der blandt andet inkluderer Heiline's Danciera.

Copyright Ridehesten.com
Morgan Barbancon & Sir Donnerhall II ved VM i Herning 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nogle gange kræver det den rette atlet
Rowan Willis & Blue Movie

Blue Movie, også kendt som "Carrots" på grund af det orange skær i hendes pels, er en exceptionel atlet - ikke overraskende, givet at hun er efter Chacco-Blue. Den australske springrytter Rowan Willis er dog (måske) den eneste, der er i stand til at udnytte hendes potentiale. 

Willis har kendt den nu 17-årige hoppe siden hun var føl, hvor hun dengang tog to år om at kunne fanges på marken. Hun er sensitiv og varm og vil gerne bestemme. 

Willis har derfor brugt en rum tid på at arbejde med Carrots og vinde hendes tillid. Det var først, da hun var ni år, at hun sprang 140 cm første gang, men det har været en stjernespækket rejse siden hen. 

I år har ekvipagen fået flere fine placeringer, blandt andet i Spruce Meadows, Canada. De blev også nummer 12 ved VM i Tryon i 2018. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen