De rider uden publikum i Holland og Tyskland

11-03-2020 16:30

Arrangørerne af den sidste vesteuropæiske kvalifikation til World Cup-finalen i dressur, CDI-W Hertogenbosch, har netop udmeldt, at stævnet gennemføres, men vil være totalt lukket for publikum. Også i Tyskland vil CDI Dortmund være lukket for publikum

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Også i Holland er der på regeringsplan truffet beslutning om at aflyse alle begivenheder med over 1.000 deltagere. Et sådant påbud gælder i regionen Nordbrabant, hvor man i første omgang besluttede sig for at ændre formatet ved World Cup-kvalifikationen i 's-Hertogenbosch ved kun at tillade op til 1.000 tilskuere til stævnet i kæmpen om ikke at bidrage til yderligere spredning af coronavirus.

Ikke desto mindre er situationen en anden i dag, hvor arrangørerne har meddelt, at begivenheden er helt lukket for offentligheden, men stævnet vil blive gennemført, skriver Eurodressage i dag. I udmeldelsen lyder det:

Nyheden fortsætter efter annoncen

"For helt at undgå en diskussion om antallet af besøgende har vi besluttet i samråd med sikkerhedsstyrelsen at lukke for tilskuere, selv om styrelsens råd var at begrænse tilskuerantallet til 1.000. Alle med interesse i sporten kan se konkurrencen på live stream og på TV. Stævnet omfatter The Dutch Masters, og det har stor betydning for de ryttere, der har en kvalifikation til Rolex Grand Slam of Show Jumping, og for de dressurryttere, der skal ride den sidste vesteuropæiske World Cup-kvalifikation. Siden vores udmelding har vi talt med alle involverede: ryttere, rideforbund og partnere, og de bakker alle op om sporten og om at gennemføre stævnet."

Den vesteuropæiske World Cup-kvalifikation i dressur i Den Bosch er vigtig for at få besat finalepladserne i Las Vegas. 

Eurodressage udmelder desuden, at CDI Dortmund også er lukket for publikum på grund af et lignende påbud fra regeringen mod arrangementer med over 1.000 deltagere.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen