De skal til hingstekåring i Vechta - opdateret

10-10-2017 09:34
Avl

I dag er sidste dag for forbesigtigelse forud for oldenburgerforbundets hingstekåring den 16.-18. november. Flere danskejede hingste er udtaget

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Farrell har to sønner udtaget til Vechta.

I OS-regi er der udtaget 39 hingstekandidater avlet målrettet til springsporten, heriblandt tre Kannan-sønner og ellers en afstamningsmæssigt bred kollektion, hvor også Cornet Obolensky og sønner er godt repræsenteret. De udtagne hingste kan ses HER.

I OL-regi er der i dag sidste forbesigtigelsesdag, og det vil sige, at den samlede oversigt først bliver endelig opdateret i aften. Efter første dag er der udtaget hingste fra både Helgstrand Dressage og Blue Hors og heriblandt også en danskavlet.

Den foreløbige kollektion domineres af Fürstenball og hans sønner Finest, Blue Hors Farrell, Follow Me og Fürsten-Look. Også danskejede hingste som Blue Hors Don Schufro, Franklin, Blue Hors First Choice og Vitalis har afkom udtaget, lige som der er udtaget nogle af de første afkom efter hingste som Goldberg og Belantis, og så er der udtaget et afkom efter hingsten Wild Child, hvis mor er den dobbelte verdensmester Woodlander Farouche.

Opdatering kl. 17:47

Ved tirsdagens forbesigtigelse i Vechta er flere danske hingste gået videre i forløbet. Udtaget til hingstekåringen er bl.a. den tyskfødte Sanzibar e. Sandro Hit/ Fürst Heinrich, der er hjemkøbt på følauktion af HP Horses. Endvidere er to danskopdrættede unghingste i dag gået videre i forbesigtigelsesforløbet, nemlig Grand Cru e. Grand Galaxy Win/ Fassbinder fra HH Horses v/ Henrik Hansen og Gaston e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Romanov fra Jan Pedersen.

Se den endelige kollektion af dressurhingsteaspiranter HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen