De skal til NM og EM - opdateret

09-06-2015 15:10, af Nina Marie Villadsen

– Jeg fik beskeden på mail, og det er uden tvivl den bedste mail, jeg har fået, lyder det fra Kristina Rasmussen, der er blandt de unge ryttere, der i dag har fået beskeden om, at de skal repræsentere Danmark ved NM og EM

Copyright Ridehesten.com
Kristina Rasmussen og Dupran ved JBK Horse Festival tidligere i år.

Det er de to landstrænere for henholdsvis junior- og ungryttere samt pony, Ulrik Gerstorf Sørensen og Jette Nevermann Torup, der nu har endeligt udvalgt de ryttere, der skal repræsentere Danmark ved to af sommerens helt store mesterskaber.

Først gælder det de nordiske mesterskaber i dressur for ungryttere, juniorer og pony, som i år afvikles på dansk grund i Aalborg den 24. – 28. juni. Se de udtagne ekvipager herunder og se mere på stævnets hjemmeside HER. Dertil har vi været en tur på det sociale medie Facobook, for at finde nogle af de umiddelbare reaktioner fra flere af de udtagne ryttere.

NM pony kat. II:
Anne Sophie Gerstorf Sørensen på Jumanji
Frederikke Blichfeld på Weber Af Kongshøj
Caroline G. Falkenskov på Traeumer
Silje Toftgaard på Barnhoeve's Arthur
Reserver:
Julie Stacey Jensen på Little Sky
Sandra Gottlieb Lyngø på Højvangs Bondeo

NM pony kat. I:
Sara Aagaard Hyrm på Der Harlekin B
Louise Fauerholm Christensen på Vegelins Goya
Natalie Hering på Da Vinci
Victoria Christine Hassen på Campari W
Reserver:
Victoria Cecilie Bonefeld Dahl på Spartacus
Michaela Naversted på Gee Gee 2
Sofie K. Hansen på Prince of Glory

NM junior:
Laura Hviid på Denzel e. De Niro
Camilla Andersen på bronzemedaljehoppen Rafaella K e. Skovens Rafael/Blue Hors Hertug (opdr. Stutteri K v/ Lisbeth og Kristen Krog)
Fiji Kjær Lynge på DV-vallakken Labanos e. Abanos/Solos Carex (opdr. Jørgen Hansen)
Sandra Kristoffersen på Cadillac e. Oldtimer xx
Reserve:
Sandra Hyrm på den kårede DV-hingst Dicardo e. Blue Hors Don Romantic/Lauries Crusador (opdr. Erik Kristensen)

NM ungryttere:
Mille Larsen Warncke på guldmedaljehoppen Langhjærgaard’s Donna Fetti e. Blue Hors Don Schufro/World Cup I (opdr. Marianne og Jens Søndergaard)
Facebook: "Udtaget til nordisk mesterskab for youngriders. Glæder mig til endnu en helt fantastisk oplevelse sammen med den røde stjerne og resten af holdet"

Marie Skov Olesen på DV-hesten Brizard e. Blue Hors Romanov/Dunhill H (opdr. Ulla og Kurt Olesen)
Michala Mejlgaard Jensen på Uno e. Olivi
Alexandra Sørensen på DV-vallakken Camiro Mandø e. Blue Hors Future Cup/Alfarvad Champi On (Faslight) (opdr. Gravers Møller)
Facebook: ”Camiro og jeg udtaget til at repræsentere Danmark ved dette års NM for youngriders i Ålborg. Er så evigt taknemmelig for at have denne hest, som gang på gang gør drømme til virkelighed!”

Reserve:
Celine Boddum Clausen på San Rabino e. Sandro Hit

Allerede ugen efter gælder det EM for juniorer og ungryttere, som finder sted franske Vidauban. Her er udtagelsen endnu ikke komplet, da der stadig mangler at blive udtaget en ekvipage og en reserve. Se de udtagne ekvipager herunder og se mere på stævnets hjemmeside HER. Dertil har vi været en tur på det sociale medie Facobook, for at finde nogle af de umiddelbare reaktioner fra flere af de udtagne ryttere.

EM junior:
Sille Engermann på Darius e. Donnerloh
Facebook: ”Darius og jeg er udtaget til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne for juniorer i Vidauban, Frankrig. Glæder mig til en fantastisk tur med et fantastisk hold”.

Victoria Vallentin på DV-vallakken Atnon e. De Noir/Akinos (opdr. Niels Nielsen) og Fürstentraum e. Fürst Heinrich

Kristine Koch Bejtrup på DV-vallakken Cavalér e. Blue Hors Cavan/Donnerhall (opdr. Bjarne Udengaard Thomsen)
Facebook: ”Her til morgen modtog jeg den bedst tænkelige nyhed! Cavaler og jeg er blevet udtaget til at repræsentere Danmark til EM 2015 i Sydfrankrig om 3 uger!”

Nana Gajhede på Dark Knight e. Don Crusador og Zoom In Firfod e. Milan
Facebook: ”Hvor er det vildt! Dark og jeg har i dag fået nyheden om, at vi er udtaget til at repræsentere Danmark til EM i Vidauban. Jeg er så stolt og glad for, at jeg har et team, der gør det muligt for mig at få denne oplevelse.”

Reserve for Sille, Kristine og Nana:
Laura Hviid på Denzel e. De Niro

EM ungrytter:
Kristina Rasmussen på DV-vallakken Dupran e. Blue Hors Soprano/Dunhill H (opdr. Bjarne Pedersen).
Facebook: ”Endnu en drøm gik i opfyldelse, Dupran og jeg skal holde sommerferie i Sydfrankrig, vi skal nemlig ride EM. Den her hest får drømme til at gå i opfyldelse!”

Maja Andreasen på DV-vallakken Skjoldsgaard Monte-Vo e. Münchhausen/Schwadroneur (opdr. Lars Skjoldsgaard og Birgitte Voigt)
Facebook: ”Udtaget til EM i Frankrig”

Kathrine Springborg på DV-vallakken May Candeloro e. Michellino/Chrevi’s Cavallo (opdr. Riitta Westerholm)
Facebook: ”Denne fantastiske oplevelse får jeg heldigvis lov at gentage igen i år. Cando og jeg er udtaget til europamesterskaberne i Vidauban, Frankrig”

EM children:
For første gang bliver der også afholdt EM for children, og her bliver Danmark repræsenteret individuelt af Sofia Valentina Hegstrup på Santa e. San Remo.

Herunder kan du med et Ridehesten PLUS-abonnement (læs mere HER) dertil læse, hvad nogle af de udtagne ryttere fortæller om udtagelsen, træningen op til mesterskabet mv. - flere kommer til løbende. 

 

Kristina Rasmussen:
– Først og fremmest er jeg ovenud lykkelig over at være udtaget. Det var en drøm at skulle ride EM, som lige er gået i opfyldelse, så jeg er meget beæret. Jeg har slidt og slæbt for at komme hertil, og det har været rigtig hårdt, især fordi jeg ikke har en stærk økonomisk baggrund, men med fantastik opbakning fra mine forældre, familie, venner og ikke mindst sponsorer har det været medvirkende til at holde gejsten i vejret – man kan hvad man vil!, fortæller Kristina Rasmussen og fortsætter; – Jeg vil fortsat følge den plan, jeg har brugt hidtil for at klargøre Dupran til stævne. Jeg rider maks. 3 gange dressurtræning om ugen, og derudover rider jeg i skoven eller laver anden alternativ træning for at holde hans humør – det er vigtigt, at han ikke bliver redet træt inden konkurrence, men holdt i form og humør, så vi kan give den alt, hvad vi har, når det virkelig gælder. Jeg ved, hvor jeg har Dupran og kender hans styrker og svagheder, derfor kan jeg gå ind og arbejde helt nøjagtigt med det, som skal finpudses og holde det andet 'ved lige'. 

Maja Andreasen:
– Jeg fik tidligere i dag besked via mail om, at jeg er udtaget til EM i Frankrig. Jeg er SÅ glad for at være blevet udtaget med min hest Skjoldsgård Monte-Vo. De to forrige år har vi desværre været ramt af uheld lige inden mesterskaberne, hvilket betød, at vi blev nødt til at melde afbud. I år skal det bare lykkes, 3. gang må være lykkens gang, fortæller Maja Andreasen og fortsætter; 
– Det kræver stor planlægning af træningen, da det er meget vigtigt, at Monte bliver 100% klar til at yde sit bedste, når vi kommer ned i varmen. Samtidig gør vi også alt for at holde ham glad og tilfreds, så vi kommer frem med en hest i topform.

Victoria E. Vallentin:
– Det er helt fantastisk at være blevet udtaget til EM. Jeg står på listen med to heste, som jeg ikke engang har haft i en måned, hvilket gør det endnu mere overvældende. Det er en stor drøm, som er gået i opfyldelse, men også en drøm, jeg ikke har turde drømme om, da jeg længe har stået uden juniorhest. Jeg glæder mig helt vildt til at rejse sydpå som en del af holdet!, fortæller Victoria E. Vallentin og fortsætter;  For at få det sidste på plads inden EM, deltager jeg i næste uge i det internationale stævne i Hagen, Tyskland.

Michala Mejlgaard Jensen:
– Jeg fik den dejlige nyhed her til morgen over mail. Udtaget til NM med min dejlige Uno det var et ønsket mål, og nu er det gået i opfyldelse. Så hele dagen har jeg bare gået rundt og smilet, og Uno har fået et venskabeligt klap! At skulle repræsentere Danmark ved NM er en drøm, jeg har haft, siden jeg begyndte at ride pony, og nu går den endelig i opfyldelse!, fortæller Michala Mejlgaard Jensen og fortsætter;  Det er dejligt at vide, at den intense træning, jeg har været igennem specielt det sidste års tid, hvor jeg har haft et sabbatår med 100% ridning, begynder at bære frugt, og vi fortsætter selvfølgelig træningen på samme måde indtil NM. Og så gælder det om at holde Uno glad og frisk, som den hest han jo er, så jeg kan få det bedste ud af ham, når slaget skal slås sammen med resten af NM-holdet.

Natalie Hering:
– I går på rideforbundets hjemmeside blev det offentliggjort, hvem der var udtaget til at præsentere Danmark ved de nordiske mesterskaber 2015. Der er udtaget fire kat. 1 ponyryttere, hvoraf den ene er mig med min tyske ponyhingst Da Vinci, starter Natalie Hering. – Det var absolut dagens bedste nyhed, og jeg blev meget glad! Der er rigtig mange dygtige ponyryttere i landet, som træner seriøst og også gerne vil ride mesterskaber, så derfor blev jeg selvfølgelig meget stolt og glad for, at jeg var udtaget.Vi er lige hjemvendt fra et internationalt stævne i Compiegne, Frankrig, hvor jeg havde tre gode stabile ture. Da Vinci var i topform og red til placering alle tre dage med over 70%, fortæller Natalie Hering og fortsætter; – Så denne uge står træningen på løsgørende og et par skovture. Fra næste uge og op til mesterskabet bliver træningen intensiveret og sammen med min træner, Anne Troensegaard, bliver der lagt en træningsplan, så vi er 100% klar til mesterskabet i Aalborg. Jeg glæder mig selvfølgelig meget til at skulle deltage i de nordiske mesterskaber, være sammen med de andre ponypiger og opleve et stævne af så stor format på dansk jord.

Læs også

Fuld fart på Bernstorffsparken

19-05-2019 18:41, af Camilla Tiefensee Schrøder

Sportsrideklubben har denne weekend holdt landsstævne i springning med både nationale klasser op til MA-niveau samt NM-udtagelsesklasser, Ericsson Stil Cup og første kvalifikation i Nord-Vest Box Cup

Sidste NM-udtagelsesstævne er i gang

17-05-2019 19:37, af Camilla Tiefensee Schrøder

Ved Sportsrideklubbens landsstævne i denne weekend afholdes de sidste NM-udtagelsesklasser for pony- og childrenryttere. Se her, hvem der blev dagens vindere

Særlig springkonkurrence for 3'er ponyer ved NM

02-05-2019 14:17, af Annika Knudsen Lorentsen

I forbindelse med Agria Nordic-Baltic Championships 2019 afvikles der en konkurrence, arrangeret af Baltic Cup, som udelukkende er for kategori 3 ponyer

Sydkoreaner er varetægtsfængslet fire uger mere

31-01-2017 11:56, af Cecilia Lindahl

Retten i Aalborg har besluttet, at den sydkoreanske dressurrytter Chung Yoo-ra skal blive i fængsel i yderligere fire uger

Dansk sejr i Nations Cup – også i dressur

05-06-2017 16:07, af Thomas Bach Jensen

Det danske dressurhold bestående af Agnete Kirk Thinggaard, Anna Kasprzak, Charlotte Heering og Daniel Bachmann Andersen fik i dag dannebrog højt til vejrs i Blue Hors Senior Nations Cup

Et nyt magasin er udkommet

07-09-2017 11:57, af Thomas Bach Jensen

Dansk dressursport og -avl har haft en massiv international succes i denne sæson, og den succes præger også Ridehestens septembernummer, som er lidt senere ude hos læserne, da vi valgte at nå at få både resultatet af EM og Dansk Varmblods Equsana Eliteskue med i magasinet

Vi har solgt to heste der gik EM

06-10-2013 06:53, af Nina Marie Villadsen

Familien Nyhøj Kristensen på Fyn solgte inden for kort tid to af deres dressurheste og få måneder senere kunne de se begge heste vinde EM-medaljer i Herning

Irsk drama i Aachen

21-08-2015 21:15, af Britt Carlsen

EM Aachen - Der udspillede sig et ekstra drama under EM for hold i Aachen, hvor irske Cian O'Connor næsten red en official ned som stod i vejen - et efterfølgende nedslag kostede Irland en kvalifikation til OL

Topsport på førstedagen ved Equitour Aalborg

01-06-2017 20:50, af Thomas Bach Jensen

Der har været forrygende god sport på første konkurrencedag ved Equitour Aalborg, hvor det blandt andet er blevet til to danske sejre på dressurbanerne

Lovende dansk indsats i EM finalen for juniorer

01-08-2016 05:51, af Niels Clemmensen

Søndag var sidstedagen ved EM i springning for children, juniorer og ungryttere i Irland. Emil Hallundbæk og Josephine Bøgh havde begge kvalificeret sig til den idividuelle finale forjuniorer sluttede på henholdsvis en 13. plads og en 19. plads i mesterskabet

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilia Lindahl

Webredaktør og nyhedsvagt

Cecilia Lindahl
26 87 57 90
cli@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Politirazzia ved Equitour Aalborg!

21-05-2019 12:47, af Annika Knudsen Lorentsen

Er du på vej til Equitour Aalborg? Politiet tjekker alle, der ankommer for, om papirerne er i orden, så sørg for at have styr på alle dokumenter

Stor glæde hos hestebranchen over nye EU-regler

22-05-2019 13:40, af Annika Knudsen Lorentsen

Med et nyt direktiv fra EU åbnes der nu op for, at de enkelte EU-lande kan fravælge at lade handel med levende dyr være omfattet af en udvidet forbrugerbeskyttelse

Der er stjålet for omkring en halv million

22-05-2019 12:56, af Annika Knudsen Lorentsen

Herning Rideklub har været udsat for indbrud, og i den forbindelse er der stjålet 55 sadler og andet rideudstyr til en værdi af omkring en halv million kroner

To nye topheste til Anna Kasprzak

18-05-2019 17:36, af Thomas Bach Jensen

Anna Kasprzak har erhvervet to sorte hingste fra Helgstrand Dressage, og de to topheste er netop ankommet hos Kasprzak Dressage i Haderslev

Hjernerystelse giver alvorlige senfølger

20-05-2019 13:07, af Merete Haahr

Hjernerystelse er desværre noget, mange ryttere kender til, og 5% af alle skader i forbindelse med ridning er hjernerystelse. Nu viser ny forskning, at hjernerystelse giver alvorlige senfølger

Unge danske ryttere på toppen i Aalborg

18-05-2019 20:28, af Camilla Tiefensee Schrøder

Dannebrog kom til tops i samtlige klasser for pony- junior- og ungryttere både fredag og lørdag ved det Aalborg Dressage Event. Dagens vindere blev Alexander Helgstrand, Sara Aagaard Hyrm, Maja Juul samt Søren Wind i U25-Grand Prixen

Muligt herpestilfælde på Mors

18-05-2019 16:40, af Camilla Tiefensee Schrøder

En pony med svære symptomer og lammelse i bagparten blev aflivet på Mors natten til fredag. Dyrlægen stillede diagnosen herpes, men der mangler stadig endeligt svar på prøverne

Josephine sejrede over de store piger (video)

24-05-2019 13:19, af Annika Knudsen Lorentsen

I dagens individuelle dressurklasse for ponyer, ved Equitour Aalborg, blev det klassens yngste rytter der løb med sejren, i en klasse hvor Danmark vandt alle placeringer

DV-hest giver Sönke Rothenberger nyt håb

20-05-2019 16:08, af Thomas Bach Jensen

Den tyske landsholdsrytter i dressur, Sönke Rothenberger, har investeret i en 5-års DV-hest, som han ser som et lys i horisonten efter den voldsomme brand på familiens ridecenter for knap tre måneder siden

Motivation er spild af tid!

22-05-2019 16:47, af Anja Nielsen

Vi har så mange drømme og idéer og vi tror motivation er det der mangler. Det er det ikke. Det er ikke der problemet ligger