De skal til NM og EM - opdateret

09-06-2015 15:10, af Nina Marie Villadsen

– Jeg fik beskeden på mail, og det er uden tvivl den bedste mail, jeg har fået, lyder det fra Kristina Rasmussen, der er blandt de unge ryttere, der i dag har fået beskeden om, at de skal repræsentere Danmark ved NM og EM

Copyright Ridehesten.com
Kristina Rasmussen og Dupran ved JBK Horse Festival tidligere i år.

Det er de to landstrænere for henholdsvis junior- og ungryttere samt pony, Ulrik Gerstorf Sørensen og Jette Nevermann Torup, der nu har endeligt udvalgt de ryttere, der skal repræsentere Danmark ved to af sommerens helt store mesterskaber.

Først gælder det de nordiske mesterskaber i dressur for ungryttere, juniorer og pony, som i år afvikles på dansk grund i Aalborg den 24. – 28. juni. Se de udtagne ekvipager herunder og se mere på stævnets hjemmeside HER. Dertil har vi været en tur på det sociale medie Facobook, for at finde nogle af de umiddelbare reaktioner fra flere af de udtagne ryttere.

NM pony kat. II:
Anne Sophie Gerstorf Sørensen på Jumanji
Frederikke Blichfeld på Weber Af Kongshøj
Caroline G. Falkenskov på Traeumer
Silje Toftgaard på Barnhoeve's Arthur
Reserver:
Julie Stacey Jensen på Little Sky
Sandra Gottlieb Lyngø på Højvangs Bondeo

NM pony kat. I:
Sara Aagaard Hyrm på Der Harlekin B
Louise Fauerholm Christensen på Vegelins Goya
Natalie Hering på Da Vinci
Victoria Christine Hassen på Campari W
Reserver:
Victoria Cecilie Bonefeld Dahl på Spartacus
Michaela Naversted på Gee Gee 2
Sofie K. Hansen på Prince of Glory

NM junior:
Laura Hviid på Denzel e. De Niro
Camilla Andersen på bronzemedaljehoppen Rafaella K e. Skovens Rafael/Blue Hors Hertug (opdr. Stutteri K v/ Lisbeth og Kristen Krog)
Fiji Kjær Lynge på DV-vallakken Labanos e. Abanos/Solos Carex (opdr. Jørgen Hansen)
Sandra Kristoffersen på Cadillac e. Oldtimer xx
Reserve:
Sandra Hyrm på den kårede DV-hingst Dicardo e. Blue Hors Don Romantic/Lauries Crusador (opdr. Erik Kristensen)

NM ungryttere:
Mille Larsen Warncke på guldmedaljehoppen Langhjærgaard’s Donna Fetti e. Blue Hors Don Schufro/World Cup I (opdr. Marianne og Jens Søndergaard)
Facebook: "Udtaget til nordisk mesterskab for youngriders. Glæder mig til endnu en helt fantastisk oplevelse sammen med den røde stjerne og resten af holdet"

Marie Skov Olesen på DV-hesten Brizard e. Blue Hors Romanov/Dunhill H (opdr. Ulla og Kurt Olesen)
Michala Mejlgaard Jensen på Uno e. Olivi
Alexandra Sørensen på DV-vallakken Camiro Mandø e. Blue Hors Future Cup/Alfarvad Champi On (Faslight) (opdr. Gravers Møller)
Facebook: ”Camiro og jeg udtaget til at repræsentere Danmark ved dette års NM for youngriders i Ålborg. Er så evigt taknemmelig for at have denne hest, som gang på gang gør drømme til virkelighed!”

Reserve:
Celine Boddum Clausen på San Rabino e. Sandro Hit

Allerede ugen efter gælder det EM for juniorer og ungryttere, som finder sted franske Vidauban. Her er udtagelsen endnu ikke komplet, da der stadig mangler at blive udtaget en ekvipage og en reserve. Se de udtagne ekvipager herunder og se mere på stævnets hjemmeside HER. Dertil har vi været en tur på det sociale medie Facobook, for at finde nogle af de umiddelbare reaktioner fra flere af de udtagne ryttere.

EM junior:
Sille Engermann på Darius e. Donnerloh
Facebook: ”Darius og jeg er udtaget til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne for juniorer i Vidauban, Frankrig. Glæder mig til en fantastisk tur med et fantastisk hold”.

Victoria Vallentin på DV-vallakken Atnon e. De Noir/Akinos (opdr. Niels Nielsen) og Fürstentraum e. Fürst Heinrich

Kristine Koch Bejtrup på DV-vallakken Cavalér e. Blue Hors Cavan/Donnerhall (opdr. Bjarne Udengaard Thomsen)
Facebook: ”Her til morgen modtog jeg den bedst tænkelige nyhed! Cavaler og jeg er blevet udtaget til at repræsentere Danmark til EM 2015 i Sydfrankrig om 3 uger!”

Nana Gajhede på Dark Knight e. Don Crusador og Zoom In Firfod e. Milan
Facebook: ”Hvor er det vildt! Dark og jeg har i dag fået nyheden om, at vi er udtaget til at repræsentere Danmark til EM i Vidauban. Jeg er så stolt og glad for, at jeg har et team, der gør det muligt for mig at få denne oplevelse.”

Reserve for Sille, Kristine og Nana:
Laura Hviid på Denzel e. De Niro

EM ungrytter:
Kristina Rasmussen på DV-vallakken Dupran e. Blue Hors Soprano/Dunhill H (opdr. Bjarne Pedersen).
Facebook: ”Endnu en drøm gik i opfyldelse, Dupran og jeg skal holde sommerferie i Sydfrankrig, vi skal nemlig ride EM. Den her hest får drømme til at gå i opfyldelse!”

Maja Andreasen på DV-vallakken Skjoldsgaard Monte-Vo e. Münchhausen/Schwadroneur (opdr. Lars Skjoldsgaard og Birgitte Voigt)
Facebook: ”Udtaget til EM i Frankrig”

Kathrine Springborg på DV-vallakken May Candeloro e. Michellino/Chrevi’s Cavallo (opdr. Riitta Westerholm)
Facebook: ”Denne fantastiske oplevelse får jeg heldigvis lov at gentage igen i år. Cando og jeg er udtaget til europamesterskaberne i Vidauban, Frankrig”

EM children:
For første gang bliver der også afholdt EM for children, og her bliver Danmark repræsenteret individuelt af Sofia Valentina Hegstrup på Santa e. San Remo.

Herunder kan du med et Ridehesten PLUS-abonnement (læs mere HER) dertil læse, hvad nogle af de udtagne ryttere fortæller om udtagelsen, træningen op til mesterskabet mv. - flere kommer til løbende. 

 

Kristina Rasmussen:
– Først og fremmest er jeg ovenud lykkelig over at være udtaget. Det var en drøm at skulle ride EM, som lige er gået i opfyldelse, så jeg er meget beæret. Jeg har slidt og slæbt for at komme hertil, og det har været rigtig hårdt, især fordi jeg ikke har en stærk økonomisk baggrund, men med fantastik opbakning fra mine forældre, familie, venner og ikke mindst sponsorer har det været medvirkende til at holde gejsten i vejret – man kan hvad man vil!, fortæller Kristina Rasmussen og fortsætter; – Jeg vil fortsat følge den plan, jeg har brugt hidtil for at klargøre Dupran til stævne. Jeg rider maks. 3 gange dressurtræning om ugen, og derudover rider jeg i skoven eller laver anden alternativ træning for at holde hans humør – det er vigtigt, at han ikke bliver redet træt inden konkurrence, men holdt i form og humør, så vi kan give den alt, hvad vi har, når det virkelig gælder. Jeg ved, hvor jeg har Dupran og kender hans styrker og svagheder, derfor kan jeg gå ind og arbejde helt nøjagtigt med det, som skal finpudses og holde det andet 'ved lige'. 

Maja Andreasen:
– Jeg fik tidligere i dag besked via mail om, at jeg er udtaget til EM i Frankrig. Jeg er SÅ glad for at være blevet udtaget med min hest Skjoldsgård Monte-Vo. De to forrige år har vi desværre været ramt af uheld lige inden mesterskaberne, hvilket betød, at vi blev nødt til at melde afbud. I år skal det bare lykkes, 3. gang må være lykkens gang, fortæller Maja Andreasen og fortsætter; 
– Det kræver stor planlægning af træningen, da det er meget vigtigt, at Monte bliver 100% klar til at yde sit bedste, når vi kommer ned i varmen. Samtidig gør vi også alt for at holde ham glad og tilfreds, så vi kommer frem med en hest i topform.

Victoria E. Vallentin:
– Det er helt fantastisk at være blevet udtaget til EM. Jeg står på listen med to heste, som jeg ikke engang har haft i en måned, hvilket gør det endnu mere overvældende. Det er en stor drøm, som er gået i opfyldelse, men også en drøm, jeg ikke har turde drømme om, da jeg længe har stået uden juniorhest. Jeg glæder mig helt vildt til at rejse sydpå som en del af holdet!, fortæller Victoria E. Vallentin og fortsætter;  For at få det sidste på plads inden EM, deltager jeg i næste uge i det internationale stævne i Hagen, Tyskland.

Michala Mejlgaard Jensen:
– Jeg fik den dejlige nyhed her til morgen over mail. Udtaget til NM med min dejlige Uno det var et ønsket mål, og nu er det gået i opfyldelse. Så hele dagen har jeg bare gået rundt og smilet, og Uno har fået et venskabeligt klap! At skulle repræsentere Danmark ved NM er en drøm, jeg har haft, siden jeg begyndte at ride pony, og nu går den endelig i opfyldelse!, fortæller Michala Mejlgaard Jensen og fortsætter;  Det er dejligt at vide, at den intense træning, jeg har været igennem specielt det sidste års tid, hvor jeg har haft et sabbatår med 100% ridning, begynder at bære frugt, og vi fortsætter selvfølgelig træningen på samme måde indtil NM. Og så gælder det om at holde Uno glad og frisk, som den hest han jo er, så jeg kan få det bedste ud af ham, når slaget skal slås sammen med resten af NM-holdet.

Natalie Hering:
– I går på rideforbundets hjemmeside blev det offentliggjort, hvem der var udtaget til at præsentere Danmark ved de nordiske mesterskaber 2015. Der er udtaget fire kat. 1 ponyryttere, hvoraf den ene er mig med min tyske ponyhingst Da Vinci, starter Natalie Hering. – Det var absolut dagens bedste nyhed, og jeg blev meget glad! Der er rigtig mange dygtige ponyryttere i landet, som træner seriøst og også gerne vil ride mesterskaber, så derfor blev jeg selvfølgelig meget stolt og glad for, at jeg var udtaget.Vi er lige hjemvendt fra et internationalt stævne i Compiegne, Frankrig, hvor jeg havde tre gode stabile ture. Da Vinci var i topform og red til placering alle tre dage med over 70%, fortæller Natalie Hering og fortsætter; – Så denne uge står træningen på løsgørende og et par skovture. Fra næste uge og op til mesterskabet bliver træningen intensiveret og sammen med min træner, Anne Troensegaard, bliver der lagt en træningsplan, så vi er 100% klar til mesterskabet i Aalborg. Jeg glæder mig selvfølgelig meget til at skulle deltage i de nordiske mesterskaber, være sammen med de andre ponypiger og opleve et stævne af så stor format på dansk jord.

Læs også

Ludwig der Sonnenkönig til japansk rytter

06-09-2019 14:33, af Camilla Tiefensee Schrøder

Den 13-årige oldenborgerhingst Ludwig der Sonnenkönig, som har vundet DM og NM-guld med U25-rytteren Victoria Vallentin, skal fremover rides af Kazuki Sado, som håber på at komme på det japanske OL-landshold i dressur

Adskillige NM-medaljer i paradressur

30-06-2019 14:43, af Britt Carlsen

Dansk paradressur er midt i en spændende tid med god udvikling og nye, talentfulde heste hos erfarne internationale medaljetagere. Ved NM blev det til flere danske medaljer og overbevisende ridt

Dobbelt A sejrede sikkert

30-06-2019 11:28, af Britt Carlsen

De to unge mænd: Alexander Yde Helgstrand og Anders Uve Sjøbeck Hoeck red sig helt i front i den individuelle finale ved NM 

Danskere til internationale stævner

21-07-2016 07:58, af Thomas Bach Jensen

Vi står over for en travl stævneweekend, hvor unge danske dressurryttere er til EM i Spanien, og danske springryttere er til start i Belgien, Holland, Polen og Tyskland, og to har taget turen til Belgien. Derudover er der danske springryttere på banen i både Holland og Tyskland

Akeem på vej i topform

09-08-2013 09:03, af Nina Marie Villadsen

I disse dage rider Andreas Helgstrand VM for unge dressurheste i Verden, men samtidig har han fokus på EM i Herning og derfor er Akeem Foldager kommet med til Tyskland

DM i dressur og paradressur til Equitour Aalborg

20-09-2018 08:49, af Thomas Bach Jensen

DM i dressur og paradressur skal de kommende tre år afvikles i de topprofessionelle og internationale stævnerammer hos Equitour Aalborg

Herzruf's Erbe definitivt ude

08-07-2009 11:33, af Thomas Bach Jensen
Ulla Salzgebers tophest Herzruf's Erbe er nu definitivt ude af kampen om en holdplads til EM i Windsor. Hesten blev skadet på dressurstadion i Aachen

Føllene skinnede igennem på springstadion

25-05-2019 13:39, af Thomas Bach Jensen

I frisk vind og strålende sol blev varerne på aftenens auktion Nordic International Sales præsenteret springstadion, hvor de fyrige føl demonstrerede, hvad de indeholder

EM for ponyer: Medaljehåb i dressuren

11-08-2016 15:50, af Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Nu er der snart ikke længe til at Danmark skal være værter for et storslået FEI European Championships for ponies sponsored by Equsana – det gælder både i dressur, springning og military. Landstræner for dressurponyer Jette Nevermann har høje forvetninger

EM guldvinder Jérôme Guery har solgt tre heste

12-11-2019 14:53, af Annika Knudsen Lorentsen

Den belgiske OL-rytter Jérôme Guery, som også var på det vindende belgiske hold ved EM i år, har solgt tre af sine heste, som han alle har konkurreret på 5* internationalt niveau med

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Kristine Ulsø Olsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Kristine Ulsø Olsen
20 24 29 25
kuo@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Dansk rytter og hestehandler fundet død

14-12-2019 23:11, af Thomas Bach Jensen

Den 38-årige rytter, underviser og hestehandler, Iben Salling Syrik, blev i mandags fundet død ved sin bopæl. Sagen har ugen igennem været omtalt i pressen som et mystisk fund og en mistænkelig dødsårsag - nu er der åbenhed om kvindens identitet

Voldsomt styrt ved præmieoverrækkelse

12-12-2019 17:27, af Annika Knudsen Lorentsen

Christine Krogh Frausing red sig i tirsdags til en flot fjerdeplads i 120 cm klassen ved Christmas Show, men under præmieoverrækkelsen styrtede hun med sin hest, men det endte heldigvis godt

Balagur er død

11-12-2019 11:18, af Camilla Tiefensee Schrøder

En af Ruslands mest succesfulde Grand Prix-dressurheste i nyere tid, orlovtraveren Balagur, gik bort i går den 10. december i en alder af 29 år

Julehilsen fra Kronprinsfamilien

12-12-2019 11:52, af Thomas Bach Jensen

Julen nærmer sig, og i den kongelige stald bag Christiansborg Slot har Kronprinsfamilien pyntet det store juletræ

Nanett har solgt Dinaro til OL-rytter Cian O'Connor

11-12-2019 16:18, af Annika Knudsen Lorentsen

Nanett Larsen købte for mange år siden den 159 cm høje Dinaro, og sammen har parret udviklet sig fra de helt små klasser til at ride fejlfrit i 150 cm, og nu er den 11-årige vallak solgt til OL-rytter Cian O'Connor

Fra brækket bækken til 145 cm debut

11-12-2019 13:58, af Annika Knudsen Lorentsen

Claus Hundebøl er en af de ryttere der er til start ved Christmas Show, og med sig har han tre velspringende heste, heriblandt den 10-årige hoppe Landlyst Calina, som brækkede sit bækken som føl, men nu er klar til at gå sin første S-klasse på fredag

Qabil Ambak er tilbage i Danmark

12-12-2019 15:15, af Camilla Tiefensee Schrøder

Den malaysiske dressurrytter Qabil Ambak, der med sin danske træner Dennis Fisker arbejder på at kvalificere sig til OL, har fået løst sit visum-problem og er tilbage i Danmark. Men nu er han stødt ind i nye udfordringer sin jagt på OL-kvalifikationen

OL-ryttere på startlisten i Aalborg (video)

07-12-2019 18:47, af Britt Carlsen

I denne weekend afvikler Sportsrideklubben Aalborg Jysk Mesterskab i dressur. Og det med OL-ryttere og World Cup-finalister på startlisten, men det var Charlotte Heering som sikrede sejren i dagens Grand Prix

De er 100 år til sammen - hør podcast

14-12-2019 13:07, af Thomas Bach Jensen

Den tyske hesteavler og tidligere internationale springrytter, Paul Schockemöhle, og hans sorte stempelhingst, Sandro Hit, er til sammen 100 år, og der er netop udkommet en podcast med om hingsten, hvor hans ejer fortæller historien

Kellers hest klædt på til bryllup

14-12-2019 14:00, af Sandra Kristoffersen

Den tyske landsholdsrytter Kathleen Keller blev i sidste weekend gift med tyske Nikolas Kröncke, og ved bryllupet var både Kathleens tophest Sun Royal og hendes to gravhunde klædt på, så de matchede bruden