De skal til NM og EM - opdateret

09-06-2015 15:10, af Nina Marie Villadsen

– Jeg fik beskeden på mail, og det er uden tvivl den bedste mail, jeg har fået, lyder det fra Kristina Rasmussen, der er blandt de unge ryttere, der i dag har fået beskeden om, at de skal repræsentere Danmark ved NM og EM

Copyright Ridehesten.com
Kristina Rasmussen og Dupran ved JBK Horse Festival tidligere i år.

Det er de to landstrænere for henholdsvis junior- og ungryttere samt pony, Ulrik Gerstorf Sørensen og Jette Nevermann Torup, der nu har endeligt udvalgt de ryttere, der skal repræsentere Danmark ved to af sommerens helt store mesterskaber.

Først gælder det de nordiske mesterskaber i dressur for ungryttere, juniorer og pony, som i år afvikles på dansk grund i Aalborg den 24. – 28. juni. Se de udtagne ekvipager herunder og se mere på stævnets hjemmeside HER. Dertil har vi været en tur på det sociale medie Facobook, for at finde nogle af de umiddelbare reaktioner fra flere af de udtagne ryttere.

NM pony kat. II:
Anne Sophie Gerstorf Sørensen på Jumanji
Frederikke Blichfeld på Weber Af Kongshøj
Caroline G. Falkenskov på Traeumer
Silje Toftgaard på Barnhoeve's Arthur
Reserver:
Julie Stacey Jensen på Little Sky
Sandra Gottlieb Lyngø på Højvangs Bondeo

NM pony kat. I:
Sara Aagaard Hyrm på Der Harlekin B
Louise Fauerholm Christensen på Vegelins Goya
Natalie Hering på Da Vinci
Victoria Christine Hassen på Campari W
Reserver:
Victoria Cecilie Bonefeld Dahl på Spartacus
Michaela Naversted på Gee Gee 2
Sofie K. Hansen på Prince of Glory

NM junior:
Laura Hviid på Denzel e. De Niro
Camilla Andersen på bronzemedaljehoppen Rafaella K e. Skovens Rafael/Blue Hors Hertug (opdr. Stutteri K v/ Lisbeth og Kristen Krog)
Fiji Kjær Lynge på DV-vallakken Labanos e. Abanos/Solos Carex (opdr. Jørgen Hansen)
Sandra Kristoffersen på Cadillac e. Oldtimer xx
Reserve:
Sandra Hyrm på den kårede DV-hingst Dicardo e. Blue Hors Don Romantic/Lauries Crusador (opdr. Erik Kristensen)

NM ungryttere:
Mille Larsen Warncke på guldmedaljehoppen Langhjærgaard’s Donna Fetti e. Blue Hors Don Schufro/World Cup I (opdr. Marianne og Jens Søndergaard)
Facebook: "Udtaget til nordisk mesterskab for youngriders. Glæder mig til endnu en helt fantastisk oplevelse sammen med den røde stjerne og resten af holdet"

Marie Skov Olesen på DV-hesten Brizard e. Blue Hors Romanov/Dunhill H (opdr. Ulla og Kurt Olesen)
Michala Mejlgaard Jensen på Uno e. Olivi
Alexandra Sørensen på DV-vallakken Camiro Mandø e. Blue Hors Future Cup/Alfarvad Champi On (Faslight) (opdr. Gravers Møller)
Facebook: ”Camiro og jeg udtaget til at repræsentere Danmark ved dette års NM for youngriders i Ålborg. Er så evigt taknemmelig for at have denne hest, som gang på gang gør drømme til virkelighed!”

Reserve:
Celine Boddum Clausen på San Rabino e. Sandro Hit

Allerede ugen efter gælder det EM for juniorer og ungryttere, som finder sted franske Vidauban. Her er udtagelsen endnu ikke komplet, da der stadig mangler at blive udtaget en ekvipage og en reserve. Se de udtagne ekvipager herunder og se mere på stævnets hjemmeside HER. Dertil har vi været en tur på det sociale medie Facobook, for at finde nogle af de umiddelbare reaktioner fra flere af de udtagne ryttere.

EM junior:
Sille Engermann på Darius e. Donnerloh
Facebook: ”Darius og jeg er udtaget til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne for juniorer i Vidauban, Frankrig. Glæder mig til en fantastisk tur med et fantastisk hold”.

Victoria Vallentin på DV-vallakken Atnon e. De Noir/Akinos (opdr. Niels Nielsen) og Fürstentraum e. Fürst Heinrich

Kristine Koch Bejtrup på DV-vallakken Cavalér e. Blue Hors Cavan/Donnerhall (opdr. Bjarne Udengaard Thomsen)
Facebook: ”Her til morgen modtog jeg den bedst tænkelige nyhed! Cavaler og jeg er blevet udtaget til at repræsentere Danmark til EM 2015 i Sydfrankrig om 3 uger!”

Nana Gajhede på Dark Knight e. Don Crusador og Zoom In Firfod e. Milan
Facebook: ”Hvor er det vildt! Dark og jeg har i dag fået nyheden om, at vi er udtaget til at repræsentere Danmark til EM i Vidauban. Jeg er så stolt og glad for, at jeg har et team, der gør det muligt for mig at få denne oplevelse.”

Reserve for Sille, Kristine og Nana:
Laura Hviid på Denzel e. De Niro

EM ungrytter:
Kristina Rasmussen på DV-vallakken Dupran e. Blue Hors Soprano/Dunhill H (opdr. Bjarne Pedersen).
Facebook: ”Endnu en drøm gik i opfyldelse, Dupran og jeg skal holde sommerferie i Sydfrankrig, vi skal nemlig ride EM. Den her hest får drømme til at gå i opfyldelse!”

Maja Andreasen på DV-vallakken Skjoldsgaard Monte-Vo e. Münchhausen/Schwadroneur (opdr. Lars Skjoldsgaard og Birgitte Voigt)
Facebook: ”Udtaget til EM i Frankrig”

Kathrine Springborg på DV-vallakken May Candeloro e. Michellino/Chrevi’s Cavallo (opdr. Riitta Westerholm)
Facebook: ”Denne fantastiske oplevelse får jeg heldigvis lov at gentage igen i år. Cando og jeg er udtaget til europamesterskaberne i Vidauban, Frankrig”

EM children:
For første gang bliver der også afholdt EM for children, og her bliver Danmark repræsenteret individuelt af Sofia Valentina Hegstrup på Santa e. San Remo.

Herunder kan du med et Ridehesten PLUS-abonnement (læs mere HER) dertil læse, hvad nogle af de udtagne ryttere fortæller om udtagelsen, træningen op til mesterskabet mv. - flere kommer til løbende. 

 

Kristina Rasmussen:
– Først og fremmest er jeg ovenud lykkelig over at være udtaget. Det var en drøm at skulle ride EM, som lige er gået i opfyldelse, så jeg er meget beæret. Jeg har slidt og slæbt for at komme hertil, og det har været rigtig hårdt, især fordi jeg ikke har en stærk økonomisk baggrund, men med fantastik opbakning fra mine forældre, familie, venner og ikke mindst sponsorer har det været medvirkende til at holde gejsten i vejret – man kan hvad man vil!, fortæller Kristina Rasmussen og fortsætter; – Jeg vil fortsat følge den plan, jeg har brugt hidtil for at klargøre Dupran til stævne. Jeg rider maks. 3 gange dressurtræning om ugen, og derudover rider jeg i skoven eller laver anden alternativ træning for at holde hans humør – det er vigtigt, at han ikke bliver redet træt inden konkurrence, men holdt i form og humør, så vi kan give den alt, hvad vi har, når det virkelig gælder. Jeg ved, hvor jeg har Dupran og kender hans styrker og svagheder, derfor kan jeg gå ind og arbejde helt nøjagtigt med det, som skal finpudses og holde det andet 'ved lige'. 

Maja Andreasen:
– Jeg fik tidligere i dag besked via mail om, at jeg er udtaget til EM i Frankrig. Jeg er SÅ glad for at være blevet udtaget med min hest Skjoldsgård Monte-Vo. De to forrige år har vi desværre været ramt af uheld lige inden mesterskaberne, hvilket betød, at vi blev nødt til at melde afbud. I år skal det bare lykkes, 3. gang må være lykkens gang, fortæller Maja Andreasen og fortsætter; 
– Det kræver stor planlægning af træningen, da det er meget vigtigt, at Monte bliver 100% klar til at yde sit bedste, når vi kommer ned i varmen. Samtidig gør vi også alt for at holde ham glad og tilfreds, så vi kommer frem med en hest i topform.

Victoria E. Vallentin:
– Det er helt fantastisk at være blevet udtaget til EM. Jeg står på listen med to heste, som jeg ikke engang har haft i en måned, hvilket gør det endnu mere overvældende. Det er en stor drøm, som er gået i opfyldelse, men også en drøm, jeg ikke har turde drømme om, da jeg længe har stået uden juniorhest. Jeg glæder mig helt vildt til at rejse sydpå som en del af holdet!, fortæller Victoria E. Vallentin og fortsætter;  For at få det sidste på plads inden EM, deltager jeg i næste uge i det internationale stævne i Hagen, Tyskland.

Michala Mejlgaard Jensen:
– Jeg fik den dejlige nyhed her til morgen over mail. Udtaget til NM med min dejlige Uno det var et ønsket mål, og nu er det gået i opfyldelse. Så hele dagen har jeg bare gået rundt og smilet, og Uno har fået et venskabeligt klap! At skulle repræsentere Danmark ved NM er en drøm, jeg har haft, siden jeg begyndte at ride pony, og nu går den endelig i opfyldelse!, fortæller Michala Mejlgaard Jensen og fortsætter;  Det er dejligt at vide, at den intense træning, jeg har været igennem specielt det sidste års tid, hvor jeg har haft et sabbatår med 100% ridning, begynder at bære frugt, og vi fortsætter selvfølgelig træningen på samme måde indtil NM. Og så gælder det om at holde Uno glad og frisk, som den hest han jo er, så jeg kan få det bedste ud af ham, når slaget skal slås sammen med resten af NM-holdet.

Natalie Hering:
– I går på rideforbundets hjemmeside blev det offentliggjort, hvem der var udtaget til at præsentere Danmark ved de nordiske mesterskaber 2015. Der er udtaget fire kat. 1 ponyryttere, hvoraf den ene er mig med min tyske ponyhingst Da Vinci, starter Natalie Hering. – Det var absolut dagens bedste nyhed, og jeg blev meget glad! Der er rigtig mange dygtige ponyryttere i landet, som træner seriøst og også gerne vil ride mesterskaber, så derfor blev jeg selvfølgelig meget stolt og glad for, at jeg var udtaget.Vi er lige hjemvendt fra et internationalt stævne i Compiegne, Frankrig, hvor jeg havde tre gode stabile ture. Da Vinci var i topform og red til placering alle tre dage med over 70%, fortæller Natalie Hering og fortsætter; – Så denne uge står træningen på løsgørende og et par skovture. Fra næste uge og op til mesterskabet bliver træningen intensiveret og sammen med min træner, Anne Troensegaard, bliver der lagt en træningsplan, så vi er 100% klar til mesterskabet i Aalborg. Jeg glæder mig selvfølgelig meget til at skulle deltage i de nordiske mesterskaber, være sammen med de andre ponypiger og opleve et stævne af så stor format på dansk jord.

Læs også

Ludwig der Sonnenkönig til japansk rytter

06-09-2019 14:33, af Camilla Tiefensee Schrøder

Den 13-årige oldenborgerhingst Ludwig der Sonnenkönig, som har vundet DM og NM-guld med U25-rytteren Victoria Vallentin, skal fremover rides af Kazuki Sado, som håber på at komme på det japanske OL-landshold i dressur

Adskillige NM-medaljer i paradressur

30-06-2019 14:43, af Britt Carlsen

Dansk paradressur er midt i en spændende tid med god udvikling og nye, talentfulde heste hos erfarne internationale medaljetagere. Ved NM blev det til flere danske medaljer og overbevisende ridt

Dobbelt A sejrede sikkert

30-06-2019 11:28, af Britt Carlsen

De to unge mænd: Alexander Yde Helgstrand og Anders Uve Sjøbeck Hoeck red sig helt i front i den individuelle finale ved NM 

Danskere gennem terrænet ved EM i military

22-07-2012 08:30, af Signe Wiese
Pony|
Efter lørdagens terrænridt ligger Danmark på en foreløbig 7. plads ved EM i military for ponyer

Dansk Varmblod i Windsor

27-08-2009 19:18, af Britt Carlsen
EM i Windsor | Dansk Varmblod var med helt fremme i dagens dressurklasse, hvor herlige Mistral Højris sikrede sig en bronzemedalje i kamp mod KWPN, men der er flere danske heste til start

2 x bronze til de unge dressurryttere

25-07-2019 20:50, af Kristine Ulsø Olsen

I dag blev holdmedaljerne for junior-, ung- og U25-rytterne uddelt ved EM og her blev der hængt bronzemedaljer om halsen på de danske junior og U25-rytterne

Åbent hus på Sportshøjskolen

14-05-2009 08:32, af Grethe Næsby
Aalborg Sportshøjskole har også ridelinjer, som du kan læse meget mere om i Ridehestens kommende nummer. På lørdag holder skolen åbent hus

Helgstrand Dressage på tv (video)

02-04-2013 10:50, af Thomas Bach Jensen

Den danske virksomhed Helgstrand Dressage er kommet i mediernes søgelys. TV2/Nord har besøgt den succesfulde konkurrence-, uddannelses- og salgsstald i Vodskov nord for Aalborg

DM i pløjning

20-10-2008 13:25, af Maja Golles
I weekenden blev der i forbindelse med EM i traktorpløjning i Sunds afholdt DM i hestepløjning.

Jeg kan godt være mine heste bekendt

13-11-2016 08:32, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Bilforhandler Peter A. Petersen, Emmerske, har været tro mod sig selv og holdt ved den hoppestamme, som han troede på, selv om hopperne ikke blev højt kåret, men i dag producerer hans hopper rigtig gode sportsheste

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Camilla Tiefensee Schrøder

Webredaktør og nyhedsvagt

Camilla Tiefensee Schrøder
27 14 19 10
cts@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Britta Nielsen blev ramt af hjernerystelse

16-10-2019 09:50, af Cecilia Lindahl

Britta Nielsen blev ramt af en hjernerystelse i efteråret 2018, hvorefter hun blev sygemeldt. Det skulle senere vise sig at blive enden på massiv svindel i Socialstyrelsen

Redningsaktion endte fatalt: Nu er hesten død

12-10-2019 13:45, af Cecilia Lindahl

Den 8-årige hoppe, der søndag blev hevet op af et vandhul, kom sig desværre ikke. Mandag morgen var Bella sovet ind

Britta har fået 47 millioner til at forsvinde

14-10-2019 10:16, af Cecilia Lindahl

Det har kun været muligt at kortlægge, hvad Britta Nielsen har brugt 70 millioner kroner på, de resterende 47 millioner kroner er sporløst forsvundet

På besøg hos Alexander Yde Helgstrand

15-10-2019 12:14, af Annika Knudsen Lorentsen

For en måneds tid siden var Ridehesten på besøg hos den talentfulde juniorrytter Alexander Yde Helgstrand, for at høre lidt om hans liv og hans fremtidsplaner

Agnete og JoJo tager den sidste dans i Boxen

16-10-2019 10:40, af Thomas Bach Jensen

Når Agnete Kirk Thinggaard og JoJo på lørdag rider på banen i Boxen ved World Cup i Herning, er det ikke blot sidste Grand Prix på hjemmebane i denne sæson, men også sidste Grand Prix for de to. Agnete glæder sig til stævnet, som samtidig bliver et vemodigt farvel til hendes tophest

Hestehandel: Svindler stadig på spil

16-10-2019 22:19, af Annika Knudsen Lorentsen

Vi blev i sidste uge gjort opmærksom på, at en fusker og fupmager operer på hestemarkedet for tiden og har henvendt sig på flere annoncer på Ridehesten.com, og det er desværre sket igen

Hun spiste sin egen hest

12-10-2019 20:10, af Cecilia Lindahl

En norsk pige har delt et Facebook-opslag, hvori hun fortæller, at hun har spist sin egen hest. Nu modtager hun dødstrusler

For Søren, sådan skulle det gøres! (video)

12-10-2019 22:01, af Annika Knudsen Lorentsen

Intet mindre end både 1. og 2. pladsen i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 6-års heste i springning blev vundet af Søren Møller Rohde fra Stutteri Ask

Alle gode gange fire til Jan og Donkey Boy (video)

13-10-2019 19:26, af Thomas Bach Jensen

7-års dressurfinalen ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste var et spændende opgør mellem to hingste helt i verdensklasse. Jan Møller Christensen og Hesselhøj Donkey Boy snuppede sejren for fjerde år i træk

Michaels-Beerbaums DV-hingst Concetto er død

15-10-2019 14:05, af Annika Knudsen Lorentsen

I en alder af 30 år er Dansk Varmblodshingsten Concetto Famos død, det meddeler den internationale toprytter, Meredith Michaels-Beerbaum på sin Facebook-side