De skal til NM og EM - opdateret

09-06-2015 15:10, af Nina Marie Villadsen

– Jeg fik beskeden på mail, og det er uden tvivl den bedste mail, jeg har fået, lyder det fra Kristina Rasmussen, der er blandt de unge ryttere, der i dag har fået beskeden om, at de skal repræsentere Danmark ved NM og EM

Copyright Ridehesten.com
Kristina Rasmussen og Dupran ved JBK Horse Festival tidligere i år.

Det er de to landstrænere for henholdsvis junior- og ungryttere samt pony, Ulrik Gerstorf Sørensen og Jette Nevermann Torup, der nu har endeligt udvalgt de ryttere, der skal repræsentere Danmark ved to af sommerens helt store mesterskaber.

Først gælder det de nordiske mesterskaber i dressur for ungryttere, juniorer og pony, som i år afvikles på dansk grund i Aalborg den 24. – 28. juni. Se de udtagne ekvipager herunder og se mere på stævnets hjemmeside HER. Dertil har vi været en tur på det sociale medie Facobook, for at finde nogle af de umiddelbare reaktioner fra flere af de udtagne ryttere.

NM pony kat. II:
Anne Sophie Gerstorf Sørensen på Jumanji
Frederikke Blichfeld på Weber Af Kongshøj
Caroline G. Falkenskov på Traeumer
Silje Toftgaard på Barnhoeve's Arthur
Reserver:
Julie Stacey Jensen på Little Sky
Sandra Gottlieb Lyngø på Højvangs Bondeo

NM pony kat. I:
Sara Aagaard Hyrm på Der Harlekin B
Louise Fauerholm Christensen på Vegelins Goya
Natalie Hering på Da Vinci
Victoria Christine Hassen på Campari W
Reserver:
Victoria Cecilie Bonefeld Dahl på Spartacus
Michaela Naversted på Gee Gee 2
Sofie K. Hansen på Prince of Glory

NM junior:
Laura Hviid på Denzel e. De Niro
Camilla Andersen på bronzemedaljehoppen Rafaella K e. Skovens Rafael/Blue Hors Hertug (opdr. Stutteri K v/ Lisbeth og Kristen Krog)
Fiji Kjær Lynge på DV-vallakken Labanos e. Abanos/Solos Carex (opdr. Jørgen Hansen)
Sandra Kristoffersen på Cadillac e. Oldtimer xx
Reserve:
Sandra Hyrm på den kårede DV-hingst Dicardo e. Blue Hors Don Romantic/Lauries Crusador (opdr. Erik Kristensen)

NM ungryttere:
Mille Larsen Warncke på guldmedaljehoppen Langhjærgaard’s Donna Fetti e. Blue Hors Don Schufro/World Cup I (opdr. Marianne og Jens Søndergaard)
Facebook: "Udtaget til nordisk mesterskab for youngriders. Glæder mig til endnu en helt fantastisk oplevelse sammen med den røde stjerne og resten af holdet"

Marie Skov Olesen på DV-hesten Brizard e. Blue Hors Romanov/Dunhill H (opdr. Ulla og Kurt Olesen)
Michala Mejlgaard Jensen på Uno e. Olivi
Alexandra Sørensen på DV-vallakken Camiro Mandø e. Blue Hors Future Cup/Alfarvad Champi On (Faslight) (opdr. Gravers Møller)
Facebook: ”Camiro og jeg udtaget til at repræsentere Danmark ved dette års NM for youngriders i Ålborg. Er så evigt taknemmelig for at have denne hest, som gang på gang gør drømme til virkelighed!”

Reserve:
Celine Boddum Clausen på San Rabino e. Sandro Hit

Allerede ugen efter gælder det EM for juniorer og ungryttere, som finder sted franske Vidauban. Her er udtagelsen endnu ikke komplet, da der stadig mangler at blive udtaget en ekvipage og en reserve. Se de udtagne ekvipager herunder og se mere på stævnets hjemmeside HER. Dertil har vi været en tur på det sociale medie Facobook, for at finde nogle af de umiddelbare reaktioner fra flere af de udtagne ryttere.

EM junior:
Sille Engermann på Darius e. Donnerloh
Facebook: ”Darius og jeg er udtaget til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne for juniorer i Vidauban, Frankrig. Glæder mig til en fantastisk tur med et fantastisk hold”.

Victoria Vallentin på DV-vallakken Atnon e. De Noir/Akinos (opdr. Niels Nielsen) og Fürstentraum e. Fürst Heinrich

Kristine Koch Bejtrup på DV-vallakken Cavalér e. Blue Hors Cavan/Donnerhall (opdr. Bjarne Udengaard Thomsen)
Facebook: ”Her til morgen modtog jeg den bedst tænkelige nyhed! Cavaler og jeg er blevet udtaget til at repræsentere Danmark til EM 2015 i Sydfrankrig om 3 uger!”

Nana Gajhede på Dark Knight e. Don Crusador og Zoom In Firfod e. Milan
Facebook: ”Hvor er det vildt! Dark og jeg har i dag fået nyheden om, at vi er udtaget til at repræsentere Danmark til EM i Vidauban. Jeg er så stolt og glad for, at jeg har et team, der gør det muligt for mig at få denne oplevelse.”

Reserve for Sille, Kristine og Nana:
Laura Hviid på Denzel e. De Niro

EM ungrytter:
Kristina Rasmussen på DV-vallakken Dupran e. Blue Hors Soprano/Dunhill H (opdr. Bjarne Pedersen).
Facebook: ”Endnu en drøm gik i opfyldelse, Dupran og jeg skal holde sommerferie i Sydfrankrig, vi skal nemlig ride EM. Den her hest får drømme til at gå i opfyldelse!”

Maja Andreasen på DV-vallakken Skjoldsgaard Monte-Vo e. Münchhausen/Schwadroneur (opdr. Lars Skjoldsgaard og Birgitte Voigt)
Facebook: ”Udtaget til EM i Frankrig”

Kathrine Springborg på DV-vallakken May Candeloro e. Michellino/Chrevi’s Cavallo (opdr. Riitta Westerholm)
Facebook: ”Denne fantastiske oplevelse får jeg heldigvis lov at gentage igen i år. Cando og jeg er udtaget til europamesterskaberne i Vidauban, Frankrig”

EM children:
For første gang bliver der også afholdt EM for children, og her bliver Danmark repræsenteret individuelt af Sofia Valentina Hegstrup på Santa e. San Remo.

Herunder kan du med et Ridehesten PLUS-abonnement (læs mere HER) dertil læse, hvad nogle af de udtagne ryttere fortæller om udtagelsen, træningen op til mesterskabet mv. - flere kommer til løbende. 

 

Kristina Rasmussen:
– Først og fremmest er jeg ovenud lykkelig over at være udtaget. Det var en drøm at skulle ride EM, som lige er gået i opfyldelse, så jeg er meget beæret. Jeg har slidt og slæbt for at komme hertil, og det har været rigtig hårdt, især fordi jeg ikke har en stærk økonomisk baggrund, men med fantastik opbakning fra mine forældre, familie, venner og ikke mindst sponsorer har det været medvirkende til at holde gejsten i vejret – man kan hvad man vil!, fortæller Kristina Rasmussen og fortsætter; – Jeg vil fortsat følge den plan, jeg har brugt hidtil for at klargøre Dupran til stævne. Jeg rider maks. 3 gange dressurtræning om ugen, og derudover rider jeg i skoven eller laver anden alternativ træning for at holde hans humør – det er vigtigt, at han ikke bliver redet træt inden konkurrence, men holdt i form og humør, så vi kan give den alt, hvad vi har, når det virkelig gælder. Jeg ved, hvor jeg har Dupran og kender hans styrker og svagheder, derfor kan jeg gå ind og arbejde helt nøjagtigt med det, som skal finpudses og holde det andet 'ved lige'. 

Maja Andreasen:
– Jeg fik tidligere i dag besked via mail om, at jeg er udtaget til EM i Frankrig. Jeg er SÅ glad for at være blevet udtaget med min hest Skjoldsgård Monte-Vo. De to forrige år har vi desværre været ramt af uheld lige inden mesterskaberne, hvilket betød, at vi blev nødt til at melde afbud. I år skal det bare lykkes, 3. gang må være lykkens gang, fortæller Maja Andreasen og fortsætter; 
– Det kræver stor planlægning af træningen, da det er meget vigtigt, at Monte bliver 100% klar til at yde sit bedste, når vi kommer ned i varmen. Samtidig gør vi også alt for at holde ham glad og tilfreds, så vi kommer frem med en hest i topform.

Victoria E. Vallentin:
– Det er helt fantastisk at være blevet udtaget til EM. Jeg står på listen med to heste, som jeg ikke engang har haft i en måned, hvilket gør det endnu mere overvældende. Det er en stor drøm, som er gået i opfyldelse, men også en drøm, jeg ikke har turde drømme om, da jeg længe har stået uden juniorhest. Jeg glæder mig helt vildt til at rejse sydpå som en del af holdet!, fortæller Victoria E. Vallentin og fortsætter;  For at få det sidste på plads inden EM, deltager jeg i næste uge i det internationale stævne i Hagen, Tyskland.

Michala Mejlgaard Jensen:
– Jeg fik den dejlige nyhed her til morgen over mail. Udtaget til NM med min dejlige Uno det var et ønsket mål, og nu er det gået i opfyldelse. Så hele dagen har jeg bare gået rundt og smilet, og Uno har fået et venskabeligt klap! At skulle repræsentere Danmark ved NM er en drøm, jeg har haft, siden jeg begyndte at ride pony, og nu går den endelig i opfyldelse!, fortæller Michala Mejlgaard Jensen og fortsætter;  Det er dejligt at vide, at den intense træning, jeg har været igennem specielt det sidste års tid, hvor jeg har haft et sabbatår med 100% ridning, begynder at bære frugt, og vi fortsætter selvfølgelig træningen på samme måde indtil NM. Og så gælder det om at holde Uno glad og frisk, som den hest han jo er, så jeg kan få det bedste ud af ham, når slaget skal slås sammen med resten af NM-holdet.

Natalie Hering:
– I går på rideforbundets hjemmeside blev det offentliggjort, hvem der var udtaget til at præsentere Danmark ved de nordiske mesterskaber 2015. Der er udtaget fire kat. 1 ponyryttere, hvoraf den ene er mig med min tyske ponyhingst Da Vinci, starter Natalie Hering. – Det var absolut dagens bedste nyhed, og jeg blev meget glad! Der er rigtig mange dygtige ponyryttere i landet, som træner seriøst og også gerne vil ride mesterskaber, så derfor blev jeg selvfølgelig meget stolt og glad for, at jeg var udtaget.Vi er lige hjemvendt fra et internationalt stævne i Compiegne, Frankrig, hvor jeg havde tre gode stabile ture. Da Vinci var i topform og red til placering alle tre dage med over 70%, fortæller Natalie Hering og fortsætter; – Så denne uge står træningen på løsgørende og et par skovture. Fra næste uge og op til mesterskabet bliver træningen intensiveret og sammen med min træner, Anne Troensegaard, bliver der lagt en træningsplan, så vi er 100% klar til mesterskabet i Aalborg. Jeg glæder mig selvfølgelig meget til at skulle deltage i de nordiske mesterskaber, være sammen med de andre ponypiger og opleve et stævne af så stor format på dansk jord.

Læs også

Ludwig der Sonnenkönig til japansk rytter

06-09-2019 14:33, af Camilla Tiefensee Schrøder

Den 13-årige oldenborgerhingst Ludwig der Sonnenkönig, som har vundet DM og NM-guld med U25-rytteren Victoria Vallentin, skal fremover rides af Kazuki Sado, som håber på at komme på det japanske OL-landshold i dressur

Adskillige NM-medaljer i paradressur

30-06-2019 14:43, af Britt Carlsen

Dansk paradressur er midt i en spændende tid med god udvikling og nye, talentfulde heste hos erfarne internationale medaljetagere. Ved NM blev det til flere danske medaljer og overbevisende ridt

Dobbelt A sejrede sikkert

30-06-2019 11:28, af Britt Carlsen

De to unge mænd: Alexander Yde Helgstrand og Anders Uve Sjøbeck Hoeck red sig helt i front i den individuelle finale ved NM 

Schou fejlfri i Grand Prix ved EM!

27-08-2017 09:10, af Britt Carlsen

Sent lørdag aften blev der afviklet en 1.55 m international springning ved EM i Göteborg og her red Andreas Schou sig til placering

Bliv fit til EM

24-08-2013 16:35, af Nina Marie Villadsen

Et hold fra Aalborg Sportshøjskole demonstrerede Riders Fitness til energisk musik og viste publikum, hvor let det er at forbedre sin egen fysik - og dermed hele ekvipagens præstationsevne

Det blev Leonore og Justin Beaber!

29-01-2016 19:09, af Thomas Bach Jensen

Den internationalt succesfulde Justin Beaber-EM er solgt til den unge springrytter Leonore Catrine Christiansen 

Championatssejr til Helgstrand i Aalborg

23-06-2012 18:10, af Annette Boe Østergaard
Sportsrideklubben Aalborg afvikler i denne weekend et stort distriktsstævne i dressur for både heste og ponyer med kvalifikationsklasser til DRF’s Unghestechampionat

Verdensmester tester i Herning

17-09-2014 09:05, af Thomas Bach Jensen

Den regerende OL-, VM-, EM- og World Cup-mester og indehaver af alle tre verdensrekorder, Charlotte Dujardin, bliver testrytter i dressur ved Dansk Varmblods Unghestechampionat 2015

Romanov til Minderhoud

21-04-2013 15:04, af Maja Golles

I dag kaldes han Glock’s Romanov, men han er mest kendt med præfikset ”Blue Hors”. Sammen med sin nye rytter Hans-Peter Minderhoud er målet EM i Herning

TV: Så godt - og så ærgerligt!

23-08-2015 18:33, af Britt Carlsen

EM Aachen - Andreas Schou og fantastiske Lenardo der Kleine avancerede i første runde til en 5. plads, men et let nedslag i anden runde kostede bronzemedaljen

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Thomas Dolleris Larsen er sovet ind

24-09-2020 15:11, af Thomas Bach Jensen

Berider Thomas Dolleris Larsen, der for fire måneder siden fik en hjerneblødning, er i nat sovet stille ind i sin nærmeste families nærvær

Heste kan hjælpe unge med at forstå sig selv

23-09-2020 19:34, af Annika Knudsen Lorentsen

Undersøgelser antyder, at heste kan have en positiv virkning i forhold til at få børn og unge til at forstå sig sel. Ligesom heste kan være med til at skabe et positivt førstehåndsindtryk af et terapiforløb

Kingsland sælger aktiemajoritet på 51 %

22-09-2020 12:05, af Annika Knudsen Lorentsen

Det verdensomspændende brand Kingsland Equestrian har solgt aktiemajoriteten på 51 %, og de fortæller, at de glæder sig til i fremtiden at have Helgstrand Dressage som samarbejdspartner, for det er netop Helgstrand som har købt majoriteten i firmaet

Sådan undgår du muk

23-09-2020 09:57, af Annika Knudsen Lorentsen

De fugtige omgivelser, der ofte er kendetegnet for efterårets folde, er perfekte for muk og dermatofilose. Sygdomme, som man skal holde ekstra øje med, hvis hesten skal holdes rask og glad. Agria Dyreforsikrings dyrlæge kommer her med en række gode råd til til, hvordan du hjælper din hest med at undgå muk og dermatofilose

14-årig mister livet i tragisk rideulykke

23-09-2020 11:17, af Merete Haahr

Rideverdenen er i chok og sorg efter at en ung canadisk pige, Zara Buren, i går mistede livet efter en tragisk rideulykke – Himlen har fået en engel og et lys er blevet slukket

Susanne Barnow klar med 5 heste til championatsfinale

22-09-2020 13:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Susanne Barnow kan sammmen med sin partner Steffen Kristensen glæde sig over, at det i år er lykkedes at kvalificere fem ud af fem mulige heste til Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste i dressur, og Susanne fortæller, at de er stolte og taknemmelige for, at deres lille team kan tage til Blue Hors med fem heste de selv ejer

24 dressurtalenter klar til championatsfinale (video)

20-09-2020 15:35, af Annika Knudsen Lorentsen

Så er det afgjort hvilke 24 5-års dressurheste der skal deltage ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for ungheste, og i dagens mellemrunde, hvor 18 heste gik videre, vandt Blue Hors Londoner med Christian Tudela Ruiz i sadlen

Belgisk pige inspireret af Danielle Goldsteins fjer

19-09-2020 18:33, af Annika Knudsen Lorentsen

– Du skal turde være den du er, siger den 10-årige belgiske pige Febe Abeels, som ligesom den internationale toprytter Danielle Goldstein pryder sit hård med farverige fjer, fordi hun ønsker at vise, at hun tør være sig selv

Championatsfinalerne hos Blue Hors er udskudt

25-09-2020 11:09, af Annika Knudsen Lorentsen

Finalerne i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste skulle oprindeligt have været afviklet hos Blue Hors i uge 41, men på grund af de gældende COVID-19-restriktioner, har Blue Hors vurderet, at man ikke kan afvikle finalerne på forsvarlig vis, og derfor udskydes finalestævnet

Springbank sikkert videre til 6-års finale (video)

20-09-2020 20:08, af Annika Knudsen Lorentsen

Så er mellemrundestævnet i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste afviklet, og de 24 bedste 6-års heste er nu også kvalificeret til finalen i uge 41