De vandt DM i bueskydning til hest

16-09-2020 07:37

Annika Knudsen Lorentsen

I weekenden blev det på Lolland holdt DM i bueskydning til hest, og her skulle rytterne ride hesten i galop, mens de skulle ramme plet på skiverne

Copyright Ridehesten.com
En af skiverne stod, så man skulle sigte bagud, her sølvmedaljevinderen i DM klasse i galop, den sværeste, Sasha Bech Petersen. Foto: Jørgen Konge

Rent officielt kaldes arrangementet et forbundsmesterskab, da man skal finde de bedste indenfor foreningen. Men uofficielt kaldes weekendes mesterskab for DM. På startlisten var i alt 24, delt i forskellige klasser. Nogle skulle skyde med bue fra hesten i skridt, andre i trav og i DM-klassen fra galop. 

På Klimagården på Lolland var der søndag frisk vind, og det gjorde det bestemt ikke nemmere for rytterne at ramme plet. Alligevel lykkedes det alle ryttere at ramme pladen, og en del kom ret tæt på maksimum point. 

– Man blev ganske imponeret over træfsikkerheden, fortæller Jørgen Konge, som var på Lolland for at overvære arrangementet.

Copyright Ridehesten.com
Danmarksmesteren 2020 Jane Marie H. Jensen ved opvarmningen med udstyret på plads. Et er at sigte og ramme, men at nå at tage pil op af holderen, og få den placeret i buen til afskydning, er ikke helt let på en hest i fart. Især hos de yngste deltagere volte det nogle problemer. Foto: Jørgen Konge

Medaljevindere
DM-klassen:

  • Guld: Jane Marie Højberg Jensen
  • Sølv: Sasha Bech Petersen
  • Bronze: Channe Bech Petersen. 

Travklassen:

  • Guld: Zesilia Larsen
  • Sølv: Alexia Almskou. 

Vinder skridtklassen børn:

  • Alexia Almskou

Skridtklassen voksne:

  • Zesiliea Larsen

DM-klassen var svær
I dagens sværeste klasse, DM-klassen, skulle hestene galoppere på en afmærket bane. 

– Når rytteren skulle skyde, smed de tøjlerne fra sig og hesten fortsatte med at galoppere i det tempo rytteren havde sat. Der var strafpoint hvis hesten gik for hurtigt og for langsomt, forklarer Jørgen desuden. 

Man skulle ride indenfor 10 og 14 sekunder i tid når man gennemred banen. Det kræver derfor en del træning for at være klar til at præstere det optimale i denne klasse. På banen var der tre skiver, som vendte med 20 grader både mod og væk fra rytteren. Rytterne skulle gennemride banen 6 gange med over 23 km/t og samtidig ramme skiverne.

Bag mesterskaberne står Horseback Archery Denmark, som er optaget i International Horseback Archery Alliance. Den danske forening blev stiftet ved en generalforsamling tilbage i 2017. 

Copyright Ridehesten.com
I skridt klassen, for børn var der trækker med, her Lykke Jensen på 7 år på ponyen Dean med sin mor Jane Jensen som trækker. Foto: Jørgen Konge
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald