Debut som avler med afkom efter to DM-vindere

25-05-2021 13:45

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

Som afkom efter to danske mestre, så er det søde hingsteføl, Ask For Love født med et godt udgangspunkt for at blive en god springhest. Det er 14-årige Filippa Sand Ibsen, der står bag denne kombination, og hun kunne den 16. maj glæde sig over, at der kom et velskabt føl til verden

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

16-årige Velerne Ask e. Cosimo/Carpaccio vandt i 2016 DM med Søren Møller Rohde i sadlen, og den velspringende hoppe har desuden flere internationale sejrer og Nations Cup-deltagelser på CV'et. I 2019 overtog childrenrytter, Filippa Sand Ibsen, Velerne, og sammen har de blandt andet redet Nations Cup for children og vundet bronze ved indendørs DM for children. 

Copyright Ridehesten.com
Velerne Ask og Søren Møller Rohde. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Velerne Ask er mor til flere afkom, de fleste er dog lavet via embryotransfer, og hoppen har tidligere kun haft et føl, som hun har båret selv, indtil nu, hvor Velerne har fået sit andet føl, som hun selv har båret. 

Den 16. maj blev Velerne nemlig mor til hingsteføllet Ask For Love e. Todt Un Prince Ask, og denne kombination er særdeles interessant, idet, at føllets forældre begge har vundet DM med Søren Møller Rohde i sadlen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er megafedt at have fået det her føl, men det er selvfølgelig også svært, fordi man skal tage stilling til om man selv vil beholde det eller ej, forklarer Filippa Sand Ibsen omkring hendes første afkom. 

Copyright Ridehesten.com
Todt Un Prince Ask og Søren Møller Rohde. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Ask For Love er nemlig det første føl, som Filippa selv har avlet, så selvom hendes mor Lene Ibsen har avlet mange succesfulde afkom, som Filippa har kunne følge på sidelinjen, så er dette føl noget helt specielt. 

– Jeg har besluttet mig for, at jeg i hvert fald i første omgang vil beholde ham selv. Han er en rigtig energibombe, og meget udadvendt. Velerne er en super mor, og hun passer ham helt perfekt, fortæller Filippa. 

Copyright Ridehesten.com
Filippa Sand Ibsen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen