Den 16. Jysk Rideuge, en succes

25-07-2015 16:09

Erik Nørgaard

Nyd denne artikel, som samler op på en uges konkurrencer i Silkeborg under Jysk Rideuge. Allerede lørdag middag inden uge 29, som er ugen hvor Silkeborg Rideklub afholder sit velkendte stævne, Jysk Rideuge, rullede de første trailere og hestetransportere ind på stævnepladsen

Mange ryttere og deres pårørende vil ofte gerne have de bokse eller pladser på campingpladsen, som de måske havde ved Jysk Rideuge året forinden og så er det jo også rart for både hest og rytter at falde lidt til ro efter en lang og måske lidt strabadserende køretur.
Samtidig kan man også benytte lejligheden til at få afprøvet dressurbanerne lørdag aften, hvis man da ikke lige netop skal ud og hilsen på nogle ryttere eller deres familie, som måske er fra den anden ende af landet og som man måske kun møder ved Jysk Rideuge for efter seksten afholdte Jysk Rideuger, er der stadigvæk ryttere og pårørende, der deltager i stævnet, som har været med hver eneste sæson siden år 2000, hvilket bekræfter, at stævnet er populært og samtidig er blevet en måde, hvorpå man kan afholde en del af sin sommerferie.

Publikumstræffere
Toppunktet - i hvert fald rent tilskuermæssigt - var som vanligt Marcher Horses MB Kostume Kur, der konkurrerer med springcuppen Bundgaard Byg om hvilken af de to klasser, der kan tiltrække flest tilskuere.

I år var det Carsten Hansen fra Ertebjerggaard Sports Rideklub, der sammen med vallakken Quantas ret overbevisende vandt Kostume Kuren, hvilket han ligeledes formåede at gøre sidste år, dog blot med en anden hest. Anita Skovmøller & Sandro fra Rideklubben Møllen kom ind på en flot andenplads, mens Gitte Dam fra Sportsrideklubben Skovly med hingsten N.O.H.’s Ramstein indtog tredjepladsen.

I springklassen Bundgaard Byg Cup var der i år lavet den ændring, at den var blevet til en Derby-springning. Banen, der skulle rides, var næsten dobbelt så lang som vanligt og linjeføringen begyndte på den ordinære springbane og gik herefter ud af banen til nogle forhindringer og senere ind på den ordinære springbane igen, - et ridt på i alt 1.000 meter. Der blev virkelig gået til makronerne i kampen om præmiecheckene og det var til sidst Caroline K. Larsen & Felicity fra Aarhus Rideklub, der vandt førstepladsen; men det var blot halvandet sekund, der skilte dem fra andenpladsen, som blev besat af Bjørn E. Christensen & Macoy Fælledgaard fra Viborg Rideklub og yderligere var der kun fire sekunder til tredjepladsen, som udgjordes af Christian Jansen & Søndervangs Cornelia fra Silkeborg Rideklub.

Rigtig seje dressurryttere
Der var i stævnet indlagt flere klasser på forholdsvis højt niveau og om onsdagen afvikledes en klasse i Svær Intermediaire l & ll og Grand Prix. Denne klasse blev nærmest et udtryk for, hvor målrettede dressurryttere er og hvor seje dressurpiger i hestesport kan være.

Førstepladsen blev besat af en rytter, der blev født et par år før anden verdenskrig sluttede, nemlig Karen Sylvest Hansen & Joker (Juglans Nigra) fra Kjellerup og Omegns Rideklub. Man nævner jo som bekendt ikke en dames alder, så det afstår vi så fra her. Andenpladsen blev indtaget af Line Thorning Jørgensen og Di Caprio fra Hejlsminde Rideklub, som rider paradressur på europæisk niveau; men som ikke har tænkt sig at afstå fra at ride Grand Prix, blot fordi hun mangler et ben! Tredjepladsen blev indtaget af Pia Lykke Espesen med Nøddebo’s Copperfield fra Ry Rideklub.

Man får uvilkårligt en fornemmelse af, at hvis rigtig seje piger i dansk ridesport bestemmer sig for at udstikke et mål, så er der vist egentlig ikke rigtig noget, der kan holde dem tilbage.

Stævnet udvikles
Et så stort stævne udvikler sig kontinuerligt og et nyt element i Jysk Rideuge i år var, ud over at Bundgaard Byg Cup var blevet til en Derby-springning, at der tirsdag aften under dressurdelen var filmforevisning om emnet: Korrekt dressur, med tilhørende foredrag af dressurdommer Vibeke Kjellerup Christensen og efterfølgende debat. Et arrangement som vist ikke kunne lægges mere præcist lige midt i den tæt komprimerede dressurdel af Jysk Rideuge 2015. Silkeborg Rideklubs succesrige megastævne, som næste år afvikles for syttende gang. 
Alle fotos Erik Nørgaard

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen