Der er kun en vej: fremad!

06-12-2021 16:20

Marie Helene Rigård Rohleder

Sophia Ludvigsen topper Dansk Ride Forbund rangliste for juniorer i dressur for 2020. Nu hvor året så småt går på hæld giver vi jer mulighed for at blive lidt klogere på DRF's ranglistevindere for 2020 i denne artikelserie

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Gørklintgårds Jericho til DM for ungrytter 2020 med mor og træner, Pernille Ørum, på sidelinjen. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lysten til ridningen og viljen til at blive bedre skal komme fra dig selv. Det er dressurrytter Sophia Ludvigsen på 18 år godt klar over, og du er ikke i tvivl om, at hun mener det, når hun kigger på dig med de mørkebrune øjne og siger:

– Det er dig, som skal skabe udviklingen, ellers holder du ikke til det.

Siden hun var 13 år, har hun været en del af stævneræset og kørt landet rundt til stævner på først pony og siden hest. Sidste år vandt hun DM for ungryttere med Gørklintgårds Jericho e. Jazz/Sunny-Boy (opdr. Jørgen Ravn), og hun topper også Dansk Ride Forbunds rangliste for juniorer i dressur 2020.

– Jeg rider dressur, fordi her kan du altid gøre det en tand bedre. Du bliver aldrig færdig med at udvikle dig og rette på de sidste detaljer, og det fascinerer mig, siger Sophia Ludvigsen.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

Hun bor i Gråsten og rider til daglig i Gråsten Rideklub, hvor hun får undervisning af sin mor, berider Pernille Ørum. Normalt går hverdagen med først gymnasiet og så hjem at ride 2-3 heste, klare staldarbejdet og gøre klar til weekendens stævner. Men da coronapandemien skyllede ind over verden, ændrede det også hverdagen for den unge ambitiøse rytter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det har faktisk været ret dejligt med en stævnepause her under coronapandemien. Både hestene og jeg har haft godt af at blive nulstillet, og jeg har haft flere weekender i træk, hvor jeg bare har været derhjemme sammen med familien, siger Sophia Ludvigsen. Hendes lillesøster, Selma Ludvigsen, er også aktiv ponyrytter, så når stævnesæsonen starter, er mor Pernille skiftevis med Selma og Sophia til stævne i weekenden.

Fakta
Tæt på Sophia
  • Hun går i 3. g på Alssundgymnasiet Sønderborg.
  • Sophia bor i Gråsten med sin mor, søster og far.
  • Hestene står opstaldet på Gråsten Rideklub.
  • Hun får undervisning af sin mor Pernille Ørum, som også er berider.
  • Sophia og Gørklintgårds Jericho vandt Agria DRF-mesterskab for ungryttere i 2020, og tilbage i 2018 vandt ekvipagen ECCO Cup for juniorer og deltog ved Nordisk Mesterskab, hvor de vandt individuelt sølv.
  • Sophia har i dag tre heste, som hun rider til daglig: Blue Hors Quintana, Safari Klintgård og Foyle.
  • I november 2020 blev Sophia udvalgt til at være en del af Blue Hors’ Talentprogram, og derfor har hun fået stillet Blue Hors Quintana til rådighed.

Stærke heste og store drømme
Sophia kommer fra en ganske almindelig middelklassefamilie, og det har fra starten været klart, at de penge og goder, som Sophia vinder hjem fra konkurrencerne, går direkte til familiens fælles hestehold. Det er landsstævner fremfor skiferie, men med tre hestepiger i familien har der heller ikke været så meget diskussion om den prioritering, fortæller Sophia med et smil.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Safari Klintgård. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

– Min drøm er at ride Grand Prix som seniorrytter. Jeg kan godt lide at følge Patrik Kittel og Cathrine Dufour på Instagram og se, hvordan de træner deres heste. Det giver mig inspiration og motivation til at stå tidligt op og bare komme i gang, siger Sophia Ludvigsen.

Ved at trykke HER kan I på Dansk Ride Forbunds hjemmeside læse flere portrætter af ranglistevinderne fra 2020. 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev