Derfor mangler flere topheste til DM

27-05-2022 09:57

Med de offentliggjorte startlister til næste uges DM, melder der sig også nogle spørgsmål, om hvorfor flere af topnavnene ikke fremgår på listen. Heldigvis er der en god grund, for med VM som det helt store mål i år, er stævneplanen lagt nøje for topekvipagerne

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hvis man har kigget startlisterne til dette års senior DM hos Helgstrand Event igennem, så har man måske studset over at nogle poplære navne mangler, når DM-stævnet afholdes fra den 1. – 5. juni.

Der var nok mange som havde håbet på at se Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina Christoffersen & Nicolai Jepsen) i aktion ved DM, men sådan bliver det ikke. I går blev det nemlig offentliggjort at Marshall er solgt til udlandet

På trods af at Daniel på nuværende tidspunkt ikke længere har en tophest i mesterskabssammenhæng, så har han dog flere Grand Prix-heste i stalden, blandt andet Zippo M.I. e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Steen Bo Larsen). Daniel har dog valgt at tage DV-vallakken med til Hagen om små tre ugers tid for at ride CDI3* i stedet for DM. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Jovian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Andreas, Cathrine og Carina til Aachen
Lige nu har Andreas Helgstrand to aktuelle Grand Prix-heste, nemlig Queenparks Wendy e. Sezuan 2/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) og Jovian e. Apache/ Tango, som begge har det til fælles at de er 8 år. Mens Andreas har meldt guldmedaljehoppen Wendy til DM, så er planerne anderledes for Jovian. 

– Min plan er at ride Jovian i Hagen for at blive kvalificeret, så vi kan ride i Aachen og i stedet rider jeg Wendy til DM. Jeg glæder mig helt sindssygt til at ride ind på Jovian nede i Aachen, han skal nok synes at den store scene er sjov, fortæller Andreas. 

Både Cathrine Dufour med Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline) og Nanna Skodborg Merrald med Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnarschlag (Opdr. Kristine Munch Nielsen), har valgt at spring DM-stævnet over og i stedet fokusere på det vigtige CDIO 5*-stævne i Aachen, som løber af stablen fra den 24. juni til 3. juli. 

– Aachen er faktisk ikke mit favorit stævne, men det er et vigtigt stævne fordi det er en del af udtagelsen frem mod VM. Men det er et godt sted at teste atmosfæren af på hestene og efter en lang indendørssæson, så bliver det virkelig dejligt at komme ud og ride igen, fortæller Cathrine. DM bliver dog ikke uden hende, da hun i stedet har meldt til på Vamos Amigos e. Vitalis/Blue Hors Hotline og det samme gælder for Nanna, som i stedet starter DM på Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz og den 10-årige Zack-søn, Blue Hors Zirrus.

Planen for seniorrytterne frem mod VM er følgende:

  • Uge 22 - DM Uggerhalne
  • Uge 26 - CDIO 5* Aachen
  • Uge 27 - Udtagelse af VM-ryttere 
  • Uge 29 - Bootcamp for VM-rytterne på Blue Hors

Holdet til VM vil blive udtaget umiddelbart efter stævnet i Aachen. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen