- Det er overvældende

27-07-2014 16:49
Avl

Sådan siger Sara Quist, som er en af de avlere, der i disse dage tager deres føl med på følskue. Hendes hingsteføl tog hjem med titlen som dagens bedste, og samtidig blev den solgt 

Copyright Ridehesten.com
En glad Sara Qvist med sit føl Omandu.

På følskuet i Sdr. Hygum i Dansk Varmblods region 4 blev der både givet high fives og håndslag. Hingsteføllet Omandu e. Blue Hors Don Olymbro/ Aljano, opdrættet af Sara Qvist, var en af de fire føl, som kunne drage hjem med titlen af at være dagens bedste, og det var en ud af i alt seks føl, som fik en invitation til eliteskuet.

Omandu blev udpeget som dagens bedste dressurbetonede hingsteføl. 

- Det var overvældende, simpelthen overvældende. Jeg tænkte, at det kan simpelthen ikke passe - der er tre tilbage, det sker ikke. Så fik jeg et eller andet hjerteildebefindende og tårer i øjnene - det må være mit navn, jeg hørte. Der sker det, man kun håber på, fortælleren avleren bagefter, på vej til chipmærkningen med føl i den ene hånd og ærespræmie i den anden.

Sara Qvist har avlet siden 2008, og hendes første afkom - Chadunno e. Champion for Pleasure - blev også udtaget til eliteskuet og senere til bruttotruppen til UVM. Det er i øvrigt en halvbror til hendes nye vinderføl.

- Jeg er stolt af hoppen, for det er jo hende, der gør arbejdet. Jeg vælger jo bare hingsten efter, hvad jeg nu synes, og det er ikke altid kun på avlsresultater. Jeg avler primært med hjertet og er først nu ved at finde ud af, hvad der træder igennem, siger hun.

Omandu fik ikke kun et sejrsbånd med hjem fra Sdr. Hygum, men også en ny ejer. Efter første fremvisning prikkede Søren og Susanne Blicher nemlig avleren på skulderen, og da tiden kom til finalen, havde føllet skiftet hænder.

Dermed gør Susanne og Søren Blicher deres søn Steen Blicher kunsten efter - han købte sidste år nemlig føllet Walliant af Karina Josefsen, Lajgaarden, og det vandt både titlen som bedste springbetonede hingsteføl i region 4 og derefter titlen som årets springbetonede hingsteføl i Dansk Varmblod.

Hvad angår Omandu, har den en nye lillebror eller søster på vej - denne gang efter Dancier. Mon ikke den Sara Qvist også stiller den til følskue i region 4.

- Det gør jeg da, siger hun med et smil.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen