Det har optaget læserne mest i år

28-12-2023 17:08

Når året går på hæld, er det tid til at gøre status over det år, der næsten er forbi. På Ridehesten.com bringer vi heldigvis flest succeshistorier, men i 2023 har også mange dårlige og opsigtsvækkende hændelser fundet vej til vores nyhedsflow

Copyright Ridehesten.com
Catrine Laudrup-Dufour er lykkelig for sin nye hest Freestyle. Foto: Photography By Hall
Nyheden fortsætter efter annoncen

I juledagene bærer Ridehesten.coms nyheder præg af alle de mange prægtige præstationer, som danske ryttere og heste har leveret i 2023. Det hører sig til, og det er blot endnu en fejring af betragtelige bedrifter i dansk ridesport og ridehesteavl.

Der er også håb for fremtiden i dansk dressur, for blandt de mest populære nyheder i år er nyheden om, at Cathrine Laudrup-Dufour har fået en ny tophest i Freestyle, og nyhederne om parrets succesfulde debuter nationalt og internationalt.

Copyright Ridehesten.com
Dennis Fisker er ikke længere ungdomslandstræner i dressur. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Med året 2023 er der desværre også opstået mange dårlige nyheder. Det er altid trist at skulle meddele, når hesteverdenen har mistet betydningsfulde personer. I år har vi sagt farvel til respekterede og afholdte mennesker i hestebranchen som Mikaela Fabricius-Bjerre, Maiken Iwenstam, Lotte Vagner, Hanne Aagaard, Brita Linder, "Avanti" Vagn H. Nielsen og Tytten.

Blandt de overraskende nyheder, som vi i år har læst om, er en pludselig afsked med Dennis Fisker som ungdomslandstræner i dressur og nyheden om, at Blue Hors lukker ned for aktiviteterne i Randbøl for at beholde et meget mindre antal ansatte og heste, som skal flyttes til Stutteri Ask på Fyn. I mellemtiden har auktionerne over Blue Hors' hest fyldt i nyhedsbilledet.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors sælger ud og forlader faciliteterne i Randbøl for at flytte til Stutteri Ask på Fyn. Foto: Blue Hors

To enkeltstående sager har dog optaget læserne allermest – og igennem rigtig mange nyheder, der afdækker sagerne fra forskellige vinkler. Læserne har ubetinget læst mest om Viegård Stutteri, hvor nyhederne har omhandlet demonstrationer imod vanrøgt af heste og om voldssager i forbindelse med demonstrationerne, mangfoldige miljøsager, opgravning af døde heste og til sidst konkursbegæring af stutteriets stifter John Byrialsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den anden sag, der har trukket flest læsere, omhandler til dels Helgstrand Dressage, fordi TV2-programmet Operation X inviterede hele Danmark indenfor til at overvære ridning og behandling af heste, som nu får minister til at stille spørgsmålstegn ved den danske ridekultur. Den anden side af Helgstrand-sagen drejede sig om indehaver, dressurrytter Andreas Helstrand, der som et resultat af en ulovlig medicinering af hesten Jovian under DM-stævnet har fået frakendt sin bronzemedalje ved DM i dressur 2023 og i øvrigt er blevet udelukket fra det danske landshold for hele 2024.

Copyright Ridehesten.com
TV2's Operation X-udsendelse om Helgstrand Dressage har medvirket til massiv medieomtale af Helgstrand Dressage. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Endnu en sag, som mange har fulgt med i, er en sag, hvor Dansk Varmblods disciplinærudvalg har besluttet at give Anders Uve Sjøbeck Hoeck et års karantæne for uhensigtsmæssig ridning på en hoppekåringsplads. Som en konsekvens af denne beslutning  traf Hestens Værn afgørelse om at tilbagekalde den mønstringsmedalje, som foreningen overrakte Anders Uve Sjøbeck Hoeck fire år tidligere i 2019.

Cathrine Laudrup-Dufours tidligere tophest Bohemian er nok den hest, der har trukket flest overskrifter blandt de mest læste nyheder. Den verdenskendte hest blev solgt til Dong Seon Kim fra Sydkorea, som fem måneder senere meddele, at Bohemian og hans andre heste skulle sælges. Bohemian fik en ny rytter i svenske Patrik Kittel, og efter nogle måneder meddelte den sydkoranske ejer, at hesten skulle sælges på auktion, men det forårsagede foragt på internationalt plan, så det hele endte med et regulært salg af Bohemian til USA.

Mens Dansk Ride Forbund har været genstand for massiv kritik i det snart forgangne år, er foreningen DR-IF, Dansk Ride-Instruktør Forening, blevet mere almindelig kendt end tidligere. Efter stor uenighed mellem formand Kristian Skovrider og resten af bestyrelsen blev der afholdt en ekstraordinær generalforsamling, hvor Nicolai Kowalski blev valgt som ny formand. DR-IF og Dansk Ride Forbund blev enige om at opsige Helgstrand Dressage som lærested for beriderelever.

Her kan du altid finde de mest læste nyheder.

Copyright Ridehesten.com
Viegård Stutteri har haft stor bevågenhed af myndighederne i 2023, og politiet har været en hyppig gæst. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen