Det lykkedes for Marianne og Elverhøjs Raccolto

17-10-2021 14:14

En af favoritterne til vindertitlen i finalen for 7-årige dressurheste ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste på Blue Hors var Marianne Helgstrand og Elverhøjs Raccolto. I dag lykkedes parret med et virkelig flot vinderridt, der bl.a. gav et 10-tal for galop

Copyright Ridehesten.com
Marianne Helgstrand og Elverhøjs Raccolto fik 10 for galop. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ligeledes i finalen for 7-årige dressurheste ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste på Blue Hors er det Kurt Christensen, Ole Hummelshøj og Lene Ejby Christiansen, der udgør dommertrioen, og det var den internationalt erfarne Kurt Christensen, der leverede konstruktive kommentarer til ekvipagernes ridt.

En ekvipage, der har markeret sig stærkt i år, Marianne Helgstrand og Elverhøjs Raccolto e. Sezuan/ Sandro Hit (opdr. Berith Nielsen), tog sejren i dag et meget flot og velredet ridt, som dommerne belønnede med 9,6 for trav, 8,3 for skridt, idealkarakteren 10 for galop, 9,5 for ridelighed og  9,6 for kapacitet. Ekvipagen, der udstråler stor harmoni og samspil, sluttede med 87,193 sammenlagt af kvalitetskaraktererne og programmet.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Han passer bare så godt til mig både i størrelse og karakter, og han er virkelig en kammerat, der altid gør sit bedste. Han har udviklet sig meget i år, og jeg kan også mærke en udvikling fra UVM for bare to måneder siden. Han er nu blevet stærkere i galoppirouetterne, og programmet lykkedes rigtig godt i dag, fortæller Marianne Helgstrand. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der stod UVM-finalister ud over top tre i finalen. Andenpladsen gik til UVM-sølvvinderen Nanna S. Merrald og Blue Hors Touch of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio/ Fidermark (opdr. Anja og Jan Petersen). Dommerne kommenterede bl.a., at det var et velredet og veldisponeret program, og at skridten er særdeles rummelig og taktfast. Samlet blev det til 92,2 med karakteren 8,9 for trav, 9,5 for skridt, 8,9 galop, 9,5 for ridelighed og 9,3 for kapacitet og i alt sammenregnet med programresultat blev det til 84,241.

Copyright Ridehesten.com
Nanna S. Merrald og Blue Hors Touch of Olympic L. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) besatte tredjepladsen. Ekvipagen vandt i 2019 både Dansk Varmblods Unghestechampionat, bronze ved UVM og vandt også Pavo og DRF's championat for 5-års. Ekvipagen er godt på vej mod de svære klasser, og i finalen i dag blev de belønnet med 88,8 fordelt på 9,0 for trav, 8,3 for skridt, 9,2 for galop, 8,7 for ridelighed og 9,2 for kapacitet. Sammenlagt med programridningen sluttede de på 81,734.

Klassens resultat.

Stævnet start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Marianne Helgstrand og Elverhøjs Raccolto. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner