UVM-heste dominerede 6-7 års finale

12-03-2023 16:56

Annika Knudsen Lorentsen

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2023, blev det en af de heste, der deltog ved UVM for Dansk Varmblod sidste år, som løb med sejren i en krævende klasse, der blev afgjort i en spændende omspringning, og yderligere to danske UVM-heste fik en plads i top-5

Copyright Ridehesten.com
Kamilla Grauff-Albrektsen med Jo's Roberto. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Næstsidste internationale springklasse ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2023 var finalen for de unge heste, Easy-AgriCare CSIYH1* Youngster Finale, hvor der i alt var 47 ekvipager til start. 

Det lykkedes 18 af disse at ride fejlfrit i hovedrunden, og dermed sikre sig en plads i omspringningen. Her stod kampen mellem danske og hollandske ryttere, som i sidste ende endte med at dele top-5 placeringerne. Sejren blev sikret af danske Kamilla Grauff-Albrektsen, som var til start med den velspringende Jo's Roberto e. Rockland/ Earl (opdr. Mia og Claus Kovdal Jørgensen). 

Dette ekvipage har haft stor succes ved nationale såvel som internationale stævner, og sidste år repræsenterede de Danmark ved UVM for 6-års heste, og i dag lykkedes det dem at tage en international sejr sammen. Ekvipagen kom fejlfrit igennem omspringningen i tiden 29,87 sekunder. Kamilla og Jo's Roberto har haft et helt igennem succesfuldt stævne, da de vandt både i torsdags og i dag, mens de fredag sikrede sig andenpladsen. 

Omtrent et halv sekund langsommere var hollandske Jack Ansems med Queen van het Voortveld e. Andiamo Z/ Griseldi, som dermed tog andenpladsen. Tredjepladsen blev ligeledes hollandsk, og her var det Julian de Boer med Qwando van de Rispen e. Matisse de Mariposa. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Figeac Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere UVM-heste i top
Både fjerde- og femtepladsen i årets internationale unghestefinale var også deltagere ved UVM på Zangersheide sidste år. 

Fjerdepladsen gik til Karen Møller Rohde med Figeac Ask e. Favorit Ask/ Carano (opdr. Dorthe og Jens Lommer), mens Christian Svendgaard tog femtepladsen med Tannenberg Dree Boeken e. Otangelo/ Darco. Begge leverede fejlfrit og hurtige ridt i omspringningen. 

Alle hestene i top-5 er 7-års heste, og bedste 6-års hest i klassen, var ligeledes en af Danmarks UVM-heste fra sidste år. Her var det nemlig Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask).

Resultat fra klassen. 

Resultater fra Herning.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen