Det sker i Aachen i dag

20-07-2019 09:25

Camilla Tiefensee Schrøder

I dag falder afgørelsen i Nations Cup i dressur ved det prestigefyldte stævne, CHIO Aachen. Vores dygtige landsholdsryttere skal dyste mod verdenseliten i CDIO5* Grand Prix Special, og så får de danske dressurfans glæden af at se Cathrine Dufour på banen hele to gange

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian blev bedst placerede dansker i den indledende Grand Prix, hvor de kom på en individuel femteplads med 78.413 %. Foto: Catarina Hall Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er lagt op til en stor dag med masser af spænding og top-dressur i Aachen. Det er nemlig i dag, den anden og afgørende runde af Nations Cup afvikles i CDIO5* Grand Prix Special fra kl. 10-16.

Det danske landshold kom flot fra start i torsdagens Grand Prix og ligger på en foreløbig andenplads med 228.1774 point i den samlede stilling, mens Tysklands stærke hold fører med 242.392, og USA ligger på tredjepladsen med 225.392 point.
Landstræneren var efter første runde godt tilfreds med alle fire ryttere, og med både Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen, der begge lagde ud med over 78%, kan det kun blive rigtig spændende at se næste etape i dag.

De danske rytteres starttider:
11.20: Anders Dahl/Fidelio van het Bloemenhof
12.10: Agnete Kirk Thinggaard/Jojo AZ
14.25: Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Don Olymbrio
15.25: Cathrine Dufour/Bohemian

En danskavlet hest er også at finde på startlisten, nemlig den 11-årige DV-vallak Rosetti e. Blue Hors Romanov/Midt-West Ibi-Light (opdr. Elsebeth Lyke Andersen), som rides af finske Henri Ruoste.
Fra kl. 15.05 kommer de tyske topryttere på banen én efter én kun afløst af Cathrine Dufour som tredjesidste rytter og til sidst Charlotte Dujardin og Erlentanz, der runder klassen af kl. 15.45.

Se CDIO5* startlisten

Dufour og Cassidy i Freestyle
I aften skal Cathrine Dufour på banen igen i Aachen, denne gang med Atterupgaards Cassidy e. Caprimond/Donnerhall i den firestjernede klasse, hvor der skal konkurreres i kür. Den folkekære danske ekvipage har starttid kl. 22.04.
Ud over Cassidy er der endnu en DV-hest på startlisten, nemlig Skovlunds Garmin G e. Gagarin/Saint Cloud (opdr. Birgitte Jessen), som med sin rytter Mikaela Fabricius-Bjerre rider under det finske flag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se CDI4* startlisten.

Livestreaming
Clipmyhorse streamer alle klasser fra stævnet i Tyskland.

Se start- og resultatlisterne

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen