Det sker ved Equitour i dag - musikkens dag

23-05-2021 08:01

I dag er finaledag ved Equitour-stævnet i Uggerhalne for DM i dressur for henholdsvis pararyttere og seniorryttere, der alle skal ride kür i dag. Det skal de også i Bundgaard Byg Cup-kvalifikationen, så det bliver en dag med masser af musik 

Copyright Ridehesten.com
Forsvarende seniormester, Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Musikken lyder i dag over det store stævneanlæg i Uggerhalne, der danner rammen om Equitour-stævnet med DM dressur, for det er den store kürdag med DM-finalen for pararytterne og seniordressurrytterne. Også i Bundgaard Byg rides der i dag kür. Sideløbende med kürklasserne på Supervin Arena, afvikles der på Krafft Arena også MA2 og Grand Prix Special.

Se stævnets klasser.

Det er et spændende DM for seniorer i år med mange gode, nye ekvipager i toppen. Man kan undre sig over, hvor bl.a. Andreas Helgstrand og Carina Cassøe Krüth er, og hvorfor Cathrine Dufour og Nanna S. Merrald netop har valgt de heste, de har.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Forklaringen er, at landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har måttet prioritere en smule anderledes i år. Vi har et OL forude, og dertil skal det danske hold ud og opnå deres OL-kvalifikationer. I den sammenhæng spiller CDIO5*-stævnet i franske Compiègne i kommende uge en afgørende rolle, og de danske ekvipager skal rejse til Frankrig på tirsdag.

Derfor ser vi ikke her til DM men først til næste uges CDIO5* Compiègne danske ekvipager som Cathrine Dufour med Bohemian e. Bordeaux/Samarant, Carina Cassøe Krüth med Heiline’s Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) og Charlotte Heering med Bufranco e. Negro/ Zevenster, der skal ride Nations Cup, mens Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zack e. Rousseau/Jazz og Andreas Helgstrand med Fiontini e. Fassbinder/Blue Hors Romanov (opdr. Henrik Hansen) skal ride CDI3* ved stævnet i Frankrig. 

Ved stævnet i Compiègne får de danske ryttere mulighed for at genvinde international stævneerfaring efter en lang stævnepause, og desuden kan de hente points til verdensranglisten, hvilket har afgørende betydning for deres seating i Tokyo. Desuden vil de i Frankrig ride for nogle af de dommere, som også skal dømme ved OL. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen